”Paska on liian jäykkää, jos ei se liu’u”. Tästä huolimatta Silkinpehmee pudottaa, ei silkkistä, ei pehmeää, vaan kovaa. Sitä itseään.

Jos odotit rauhallista räppiä yhdistettynä pohdiskeleviin ja kantaaottaviin sanoituksiin, joudut valitettavasti pettymään. Silkinpehmee nimittäin räppää ‘niinku pitäs’ eli sylkee tiukkaa iskulinjaa vaativine teknisyyksineen menevän old school boom bap -taustan päälle.

Playground Music Oy:n julkaisema single keräsi parissa viikossa nelisenkymmentä tuhatta kuuntelua, eikä tahti näytä hiipuvan. Tänä päivänä vanhan koulukunnan räpille – ilmaus sallittaneen on radioaalloilla tyrskyävien poppiräppibiisien vastapainoksi selvästi kysyntää, ja sen tietää myös Kalevan poika.

Feat.fi tavoitti artistin itse teossa:

Mitä mieltä olet uuden kappaleesi saamasta vastaanotosta?

– Vastaanotto yllätti täysin, myönteisesti tietty. Ajattelin vain, että tulipa tehtyä hyvä sylkybiisi kovaan voittajatorvibiittiin, että laitetaas välillä tällainenkin biisi ulos, kun ei tällaista saundia liiemmin enää duunata. En missään nimessä uskaltanut odottaa, että jengi diggais näin isosti. Mutta tuntuuhan tää nyt tosi hyvältä, varsinkin kun kunnon sylkybiisien tekeminen on mun lempilajini räpissä.

Kuinka kesäsi on sujunut?

– Päivätöissä, musaa fiilistellessä, puistokaljoilla. Näin hienoilla ilmoilla on vähän vaikeeta hiottaa takapuoltaan uusien biisien kanssa, mutta eiköhän se taas tästä lähde kun helteet loppuu.

Onko uutta levyä lupa odottaa?

– Toki! Tekeillä on sekä mun sooloalbumi Basic V2 että Seren kanssa jatko-osa meidän yhteiselle Petsamo-EP:lle. Molemmat ilmestyy Playgroundin kautta, kunhan saadaan matskut julkaisukuntoon! Multa putoo ainakin yks soolosinkku viä ennen albumia.

Ota siis alta SP:n uusin raita haltuun ja kuuntele rehellistä räppiä – niinku pitäs!