Valituiksi tällä viikolla ylsivät edesmennyt Ezkimo featteineen, positiivinen Ruma sekä viileä Lauri Haav!

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Ezkimo – Nyt ja aina Feat. Paleface, Brädi, Joniveli & Skandaali

Aikamatka 2000 -luvun alkupuolelle, jossa kyseiset herrat dominoi suomiräpin kentällä ja räppi kuulosti aikalailla juuri tältä. Samaan aikaan biisi kuulostaa erittäin tuoreelta ja hienoa nähdä kuinka tällä kentällä kunnioitetaan ja muistetaan edesmenneitä räppäreitä, tästä hienona esimerkkinä myös edesmenneen Edorfin sämplätty laini ”tää elää ikuisesti”. Räpin ystävät ovat varmasti kiitollisia nyt ja aina, siitä että Ezkimon kesken jääneet projektit ajetaan kunnialla maaliin ja veli ja ”veljet” on sitä edistämässä yhdessä. Tuotannosta vastaa siis edesmenneen Ezkimon veli Juan Muteniac. Jokainen kappaleella vieraileva antaa todistaa kuuluvansa legendojen joukkoon Ezkimon rinnalla. Levyä odotellessa!

Ruma – Mist Tää Hyppää

No nyt oli nopeaa reagointia vallitsevan epidemian keskellä! Ruma on selkeästi muutenkin tyyppi, joka haluaa aina nähdä asioista ne positiiviset puolet, vaikkakin ekassa versessä tuodaan esille esiintyvien artistien karu kohtalo keikkarintamalla vallitsevan tilanteen aikana. Hienointa tästä biissä on kuitenkin juuri tämä positiivisen kulman kautta katsominen, että nyt on aikaa muuten pelata! Pelkästään biisin nimi saa hymyilemään, koska jokainen uutta peliä kokeillut on varmasti joskus kysynyt tuon kultaisen kysymyksen. Rento ja melodinen huumorilla höystetty ulosanti on kevyttä ja groovaavaa kuunneltavaa, jota tuskin voi kukaan vihata. Biisiä ollut työstämässä Ruman luottotuottaja Huge Hefner.

Ruma Instagram

Ruma Facebook

Lauri Haav – Silmät Kii

Biisissä palataan saundien puolesta aikaan kun syntetisaattorit kehittyivät monotonisista analogi mööpeleistä polyfoniaan ja myös rumpukoneiden käyttö yleistyi musiikintuotannossa, eli 80 -luvulle. Tyylikkäästi tuotettu ja vedetty biisi on raikas tuulahdus suomen musakentällä, niin kun Lauri Haav uniikkine tyyleineen jo itsessään. Hienoa kuulla kertsissä laulettavan korkealta falsetissa, joka sopii biisin tunnelmaan. Tuotannossa jälleen tasojaan hurjaa vauhtia nostava Aaro630. Sanottakkoot yhteistyön toimivan näillä kahdella. Kauan odotettu albumikin kolkuttelee jo ovella ja odotukset ovat nousseet sinkku sinkulta.

Lauri Haav Instagram

Lauri Haav Facebook