Tällä kertaa valituiksi valikoitui jättiläiset Elastinen & Gettomasa, mahtava Kasmir sekä super MEGA-Ertsi.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Elastinen X Gettomasa – Mähän Sanoin

Tämä yhteistyö yllätti varmasti lähestulkoon kaikki, vaikka toisaalta eihän siinä sinällään mitään ihmeellistä ole, että kaksi suomiräpin jättiläistä tekee yhteisen biisin. Ehkä tätä ei vaan osattu odottaa, koska molemmat on tehnyt omaa juttuaan eri piireissä ja ovat eri sukupolvea. Mahtavinta tässä biisissä on geneerisyyden riisuminen jättämällä kertosäe pois ja vetää pitkän värssyt per sälli tiukkaa tavaraa niin, että pääpaino on räppäämisessä, eikä yleisöä kosiskella kaikenmaailman tuotannollisilla koukuilla, vai onko tämä juuri koukku? Hienoa myös kuulla Elastista räppäämässä Gettomasan luotto tuottajan Ruubenin biittiin, joka todistaa jälleen olevansa yksi tämän hetken kuumimmista nimistä tuotannon puolella. Kova biitti ja kovat räpit sai tuekseen vielä tyylikkään musavideon, jonka taustalla on häärinyt tuotantoyhtiö Cocoa. Kappaleesta löytyy myös toimittajamme Kalle Niskasen laajempi analyysi, jonka löydät tästä.

Elastinen InstagramGettomasa Instagram

Elastinen FacebookGettomasa Facebook

Kasmir – Tervetuloa

Tämän biisin juttu on ehdottomasti teema ja sen sisään rustattu tarina, jossa toivotetaan vauva tervetulleeksi maailmaan. Koko tuoreen Lumpeet EP:n tuotanto miellyttää rennolla meiningillään, johon on lisätty ripaus lofia ja homma on viety säröihin. Ekan säkeistön ”Ne sanoo et tytöt on pehmeit, mut sun mutsis on kovin luu täälläpäin” laini ja tokan säkeistön ”ne sanoo et tytöt on pehmeit, mut ne on kivikautisii, ne sanoo et pojat on kelmei, mut sun faijas on iisein tyyppi täälläpäin” lainit on ehdottomasti tämän biisin mieleenpainuvimpia tekstejä. Muutenkin tekstit on mennyt nappiin ja hyvä teksti plus hyvä sekä mielenkiintoinen Juho Sillanpään tuotanto on ne elementit, jotka tekvät tästä biisistä viikon valitun!

Kasmir Instagram

Kasmir Facebook

MEGA-Ertsi – Ei oo mikään tsägä

Epäilijöille tulee tällä biisillä suoraan päin pläsiä, niin että lärvit turpoo! ”Ne tajunnu et ei mun uskoni lopu ja se huutelijaki on nyt just joku doku”. Mahtava biisi siitä et saavutettu asema on vihdoin saavutettu, musa on ammatti ja se ei oo mikään tsägä, että sinne on päästy. Asenteellinen biisi on viikko sitten julkaistun MEGA albumin yksi kovimmista stygeistä ja hienoa kuulla tämmöistä asennetta muussakin kun räpissä, vaikka onhan dancehall kulttuurissa paljon yhteistä hiphop kulttuurin ja sitä edustavan räp-musiikin kanssa. Onneksi suomesta löytyy tämmöinen artisti kuin MEGA-Ertsi ja tämmöinen tuottaja kuin Bommitommi, jotka tuo uskottavasti tämän tyylilajin isosti ulos! Respect!

MEGA-Ertsi Instagram

MEGA-Ertsi Facebook