Tällä viikolla valituiksi valikoituivat Jyväskylän asenteelliset Pyrythekid, Axel Kala & Gettomasa, pioneeri Elastinen seuranaan taidoillaan loistava F, sekä omaa tietään viitoittava, suurta suosiota nauttiva Mouhous. 

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Pyrythekid – Epäkohtelias Feat. Axel Kala & Gettomasa

No nyt bängää! ”Mun firma menee kuuhun, sun firma menee konkkaan, mä tiiän milt se tuntuu kun ei yltä donkkaa” -läpät lämmittää mieltä jo heti ensitahdeilla ja räppiin kuuluva vanhakunnon uho esitellään leveästi ja uskottavalla asenteella jokaisen herran toimesta.

Näyttää siltä, että kovimmat räppibängerit tulee Jyväskylästä ja pelkästään esittäjien nimet kertovat jo biisin tasosta, sillä kullakin tyypillä on meriittejä tekemisistään ja taidot on jo näytetty siihen malliin, että joka kerralla lauotaan maaliin. Gettomasa hoitaa kertosäkeen ja C-osan smuutisti sopimalla rooliinsa kuin Rentukka Kortepohjaan.

Tuottajanakin tunnettu Axel Kala räppää osaltaa versensä varmasti ja taidolla, tyylinsä istuen biittiin juuri niin kuin pitääkin. Tuotanto on kovaa ja sitä on takonut neljän sepän tiimi, eli Fractious Frank, Skywalk, J. Keezy, Pielmann ja Ruuben.

Lisää Pyrythekidiä kiitos! Jyväskylä big up! 

Instagram: PyrythekidAxel KalaGettomasa

Facebook: PyrythekidAxel KalaGettomasa

Elastinen – Uusia Muistoi Feat. F

Erittäin kovan tuoreen Uusia Muistoi -albumin nimikkoraita esittelee mm. alati uudistuvan Elastisen uusia tyylejä artikuloinnissa. Biisin teema on itsessään jo mahtava, sillä uusien muistojen luominen ja sen muistuttaminen, että voidaan tehdä näistä ajoista niitä kuuluisia vanhoja hyviä aikoja.

Biisin keveys saa hyvälle tuulelle ja teemaa lähestytään positiivisesta kulmasta molempien artistien osalta. Tuo ihana F, joka puolestaan on julkaissut myös yhden vuoden kovimmista levyistä, toimittaa jälleen kuulostaen samettisen hyvältä, käyttäen vahvaa melodisuuttaan taidokkaasti.

Tuotannosta vastaa OP Vuorinen, joka on luonut mahtavan tunnelman, jossa on variaatiota juuri sopivasti eri osissa kappaletta. Jos et ole ottanut Elastisen lättyä vielä haltuun, niin täältä tulee vahva suositus, sillä kyseessä on ehjä kokonaisuus ja ehdottomasti herran kovimpia soolojulkaisuja, ellei jopa kovin!

Instagram: ElastinenF

Facebook: ElastinenF

Mouhous – Onneks

Mielenkiinoinen bändi tekee mielenkiintoisia biisejä ja joka kerta ei oikein tiedä mitä on luvassa. Onneks yhdistelee jälleen elementtejä räpistä, rockkiin herättelee vivahteita myös skedepunkinsta.

Mouhouksesta tekee juuri freshiä se, että se yhdistelee ronskisti eri tyylejä keskenään luoden oman juttunsa, joka menestyksen mittarin lukemia tarkastellessa todettakoot toimivaksi toimintamalliksi. Vaikka kolmikon tyylit sulautuvatkin yhteen, on jokaisella oma tunnistettava lähestymistapa, kuinka näille kova tasoisille taustoille noustaan surfaamaan.

Kappaleen teema sopii bändin imagoon, joka on ikuista nuoruutta elävien vastarannan kiiskien julistus, että eletään just niin kuin huvittaa ja tällä kertaa ei niin, kun sitä joskus kuvitteli elävänsä. Tuotannosta vastaa meriittejä kerännyt Kiro, joka on luonut Mouhoukselle sen saundin, jota se tällä hetkellä edustaa.

Onneks jatkaa voittokulkua ja kuulostaa juuri luonnolliselta jatkumolta I Hate Mouhous -albumin jälkeen. Hyvä jätkät!

Instagram: Mouhous

Facebook: Mouhous

 

Ota haltuun Viikon Valitut soittolista: