Tällä viikolla huomion ansaitsivat Ode, Jasa ja Jankan Eläinpuisto.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja kappaleita yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä

Yhden miehen yksipuoluejärjestelmän levyraatijaosto on käynyt läpi mielivaltaisessa diktaattorin autoritäärisessä ominaisuudessaan useamman kappaleen. Näistä itsevaltiaan ovat mm. ainutlaatuisella videollaan, pohdiskelevalla sisällöllään ja yhdessä tekemisen meiningillään vakuuttaneet (respectively) seuraavat julkaisut:

Ode – Pisaroita

Viime vuoden lopulla TÄS ON HYVÄ EP:n julkaissut Ode julkaisi VR180 3D musiikkivideon Pisaroita vaan biisilleen “postuumisti”. Ei muuta kun VR lasit siis päähän ja sassiin kokemaan musavideon fiilis, joka välittyy käsin kosketeltavasti uuden teknologian mahdollistamana: ikään kuin katselija olisi itse mukana videossa. JXO:n lopettamispäätöksen myötä soolouralle päätoimisesti siirtynyt Ode kommentoi videotaan FEATille seuraavasti:

“Suomen ensimmäinen VR 3D musavideo? Ihan sama, mut tää tuli vähän jälkijunassa ku tämähän on 2018 loppuvuoden Täs on hyvä EP:n lopetusträkki. Nyt on 2019 ja uutta Odea luvassa ihan lähiaikoina. Koskaan ei tiedä mitä sieltä tulee – niinku tälläkään kertaa ✌🏻♥”

– Ode

Julkaistu 04.02.2019

Ode Facebookissa: https://www.facebook.com/odevaan/
Ode Instagramissa: https://www.instagram.com/odevirallinen/

Jasa – Suorat Sanat Feat. DJ Massimo

Kuopiolainen FTK-Levyt julkaisi Jasa & I’mmeinen duosta tutun Jasan ensimmäisen soolosinkun suoratoistopalveluhin – musiikkivideon saattelemana. Biisi kantaa nimeä Suorat Sanat. Kertosäkeessä levyjä raapii ansioitunut tiskijukka DJ Massimo. Biitissä on kuopiolainen tuottaja Yosu.

Kappale käsittelee ympäröivän maailman tarkkailua – epäkohtia kaunistelematta – ja teoksessa pohditaan mm. sitä, millaisessa valossa tämän maailman pystyy pienelle tyttärelleen näyttämään. Biisi on ajankohtainen siinäkin mielessä, että yhteiskuntamme tasa-arvo kysymykset on lähiaikoina nostettu laajalti huomion keskipisteen välittömään läheisyyteen. Aihe puhuttelee myös kuopiolaista räppäriä; Jasan soolotuotantoon onkin muodostunut selkeästi aikaisempaa vakavampi linja, joka ei liene tässä ajassa suinkaan pahitteeksi. Videon takaa löytyy Jasan pitkäaikainen yheistyökumppani Mikko Parviainen.

Julkaistu 31.01.2019

Jasa Facebookissa: https://www.facebook.com/jasavirallinen/
Jasa Instagramissa: https://www.instagram.com/jasavirallinen/

Jankan eläinpuisto – Puistossa

Viiden eri lajin yhteentörmäyksessä muodostui kokonaisuus, joka loikkii samassa rytmissä. Tamperelainen Jankan Eläinpuisto sekoittaa räppiinsä räväkkää bändimeininkiä rosoisin vivahtein. Yhtye koostuu kahdesta MC:stä ja kolmen hengen rytmiryhmästä.

Bändin ensimmäinen sinkku Somenia julkaistiin musavideon kera syksyllä 2018 (katso video tästä linkistä). Kuluneessa Tammikuussa yhteinen loikka sai jatkoa yhtyeen julkaistessa Puistossa nimisen kakkossinglen musavideoineen tamperelaisen Tuore Recordsin kautta. Kokoonpano julkaisee esikois-EP:nsä Puisto Kuntoon vuoden 2019 aikana – ja lisää maistiaisia lätyltä on luvassa lähitulevaisuudessa. Stay tuned!

“Puistossa on jollain tavalla yhtyeen omanlainen kaapista tulo. Ensimmäinen sinkku oli parin minuutin mittainen suoraviivainen rykäisy, jossa ei kappalerakenteilla leikitelty. Puistossa murtaa tämän kaavan ja esittelee orkesterin monipuolisempana kaikilla osa-alueilla. Genrerajat saavat myös samalla kyytiä ja vaikutteita voi kuulla täysin eri genrejen ääripäistä. Kappale itsessään syntyi yhteisiä kapuloita heilutellen ja biisi on sävelletty ja sanoitettu kimpassa jammaillen treenikämpällä. Puistossa on itseironinen kappale siitä mitä bändi- ja kämppiselämä on Jankan Eläinpuistossa.”

– Jankan Eläinpuisto
Julkaistu 30.01.2019

Jankan Eläinpuisto Facebookissa: https://www.facebook.com/jankanelainpuisto/
Jankan Eläinpuisto Instagrammissa: https://www.instagram.com/jankanelainpuisto/

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]