Altis julkaisi vappuaattona uuden singlensä, joka artistin tyylille uskollisesti vähintäänkin kuhisee pirullisia punchlineja. Biisi on nimeltään Skene Haltuun ja se on samalla vika sinkkumaistiainen miehen tulevalta, neljänneltä sooloalbumilta.

Oon tän punchline-skenen kuningas“, julistetaan vaatimattomasti jo biisin intron aikana. Moinen heitto voisi kuulostaa kornilta monenkin riiminrustaajan suusta, vaan ei Altiksen, joka on eittämättä tittelinsä ansainnut. Kaverin voikin vaivattomasti niputtaa maamme kovimpien iskulinjojen tekijöiden kärkikastiin ja todisteet ovat löydettävissä niin hänen diskografiastaan, kuin suomenmestaruuksiensa lukumäärästäkin.

Otetaanko biisin avulla se paljon puhuttu “skene” sitten totisesti haltuun, kuten kappaleen nimessä jo mainostetaan? Mikäli puhutaan maanalaisesta skenestä, niin aivan helkkarin varmasti kyllä! Altiksesta onkin muodostunut monelle, kenties eritoten teknisen- sekä battle-henkisen räpin dikkarille miltei sankarimainen hahmo, vai sopisiko tässä tapauksessa käyttää ennemminkin sanaa antisankarimainen, Seben aiemmasta tuotannosta tuttuun, paikoittain häiriintyneeseenkin huumoriin viitaten. Skenetietäjille vielä tiedoksi, että en viittaa tässä siis biittipuolellakin kunnostautuneeseen, Antisankari -nimiseen räppäriin.

Suoraan sanottuna Altis ansaitsisi istua skenen hallitsijoiden valtaistuimilla ihan yleisellä tasollakin. Ainakin jos moinen olisi taidosta kiinni, nimittäin yhtä sikillä kynägeimillä varustetut ämseet ovat Petoksen lyriikoita mukaillakseni laskettavissa “veistomaikan sormilla”. Sikkihän tarkoittaa Seben kohdalla toki lyyrisen ylivertaisuuden lisäksi ihan oikeastikin sairasta, joten heikkohermoiset ovatkin mahdollisesti ainoa ihmisryhmä, jolle träkkiä en lähtisi suosittelemaan.

Altiksen taidot pääsevät ehdottomasti oikeuksiinsa tälläkin biisillä ja “quotablesseja” eli tökerösti käännettynä siteeraamisen arvoisia läppiä löytyy nytkin yllin kyllin. “Sä et saa seuraa ees lapamadolta”, c’mon son! Kuka muu skriivaa tällaisia barsseja? Suosittelenkin aloittelevia -ja miksei kokeneempiakin räppäreitä ottamaan oitis kynät käteen, ei riimejä kirjoittaakseen vaan muistiinpanoja tehdäkseen!

Tulevan albumin tarkkaa julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu, mutta kannattaa laittaa Altiksen ja hänen julkaisijanaan toimivan Kuisma Recorsin somet seurantaan, niin saatte tuonkin tiedon ensimmäisten joukossa.

View this post on Instagram

#altis #kuismarecords

A post shared by Sebastian Altis Hämäläinen (@altis_virallinen) on