Mediatalo Basson Luokka ’18 -videot “tämän hetken kuumimmista rap -tulokkaista” ovat saaneet osakseen myös muuta kuin ihailua: Riku Kallio (Katutaso äänite) ottaa eilen julkaistulla YouTube -dissauksellaan kantaa konseptiin ja nyky(nuoriso)rapin tilaan antamalla täysilaidallisen lähes jokaiselle videoilla esiintyvälle juniorille. Ouch, that hurts!

Kuuluuko räppiin toisille tekijöille naljailu ja pienimuotoinen pihvi? Kielletäänkö tulevaisuudessa rap-battletkin vihapuheiden nimissä? Saako toisten tuottamaan sisältöön ottaa kriittisesti kantaa? Missä menee sananvapauden ja mielipiteen ilmaisun raja? Onko Riku Kallion tuore avautuminen hyvän maun rajoissa menevää asiasisältöön kohdistuvaa kannanottoa ja hiphop -kulttuurille ominaista, vahvaa mielipiteen ilmaisua, vai täysin turhaa ja asiatonta vittuilua?

Kuuntele styge ja päätä itse! FEAT on sensuroimaton media, joka tuo julki puolueettomasti musiikkimaailman eri ilmiöitä .

Mä en puhu miklust ku sanon: täst pelist on puuttunu tasoja/
kykyä, syvyyttä, sanomaa oikeesti koskettaa massoja/
Sä imit viel tissii kun mä kasvatin satoa/
nyt meil on räppäreit liukuhihnalt tukemas klangii ja bassoa/
Nää keittiöfeministit on parasta mitä tää video tarjoo/
Mut kai se vaan on nykyaikaa kun muijat jättää äijät varjoon/

FEAT toimitus tavoitti Riku Kallion kommentoimaan vetoaan:

– Kun mä kasvoin ni räppi oli aina iso osa mun elämää. Kirjotin aluks jotain gangstakamaa kun kuuntelin paljon sellasta alkuvuosina, mut aika nopeesti rupesin kiinnittää enemmän huomioo siihen mitä jengil on s a n o t t a v a n a. Vuosien varrella monet räppärit on musallaan auttanu mua luomaan melko realistisen ja toden kuvan sekä itestäni että maailmasta. Räppi oli mulle semifaija. Sen otti tosissaan. Nykytilast mä en oo välttämät nii yksimielinen, on paljon hyvää ja paljon huonoa, mut halusin heittää jengille vähän sitä kysymystä, et mikä on räppäri ja missä me mennään sen kaa nyt, jos tollasii videoita julkastaan musamedioiden toimesta – ja jotenki viel seisotaan niiden takana. Liikaa semisemii. Kiitti.

-Riku Kallio