Överdogin talliin kuuluva Bentality julkaisi sielukkaan singlen, joka kantaa nimeä Fortunes. Kappaleen kylkeen tippui myös Tuukka Ervastin tekemä musavideo, jolla pyöräillään syksyisen suomalaisissa luonnonmaisemissa.

“I know we ain´t got fortunes to spend / but if love was money it wouldn´t end”

Nykyään enää suhteellisen pieni osa suomiräppäreistä spittaa enkuksi ja vielä pienempi osa tekee sen siedettävän kuuloisesti. Bentality onnistuu kuitenkin molemmissa ja itseasiassa träkki futaa erittäinkin loistavasti.

Jos kaverin nimi ei jostain syystä kuitenkaan ole vielä tullut tutuksi, niin kappaleen tiedotteessa avataan artistin taustoja seuraavasti:

“Bentalityn soundi on yhdysvaltalaiselta isältä periytynyttä amerikkalaista LA-soundia. Paljon länsirannikolla aikaa viettäneen Bentalityn musiikissa lyövät kättä melodiat ja harmoniat, räpit ja laulut. Moderniksi neon souliksi musiikkiaan nimittävä artisti haluaa tehdä ajatonta musiikkia, joka herättää kuulijoissaan tunteita”

Ajattomuus on itseasiassa sana, joka itsellekin nousi tajuntaan träkkiä fiilistellessäni. Fortunes saundaa nimittäin ilahduttavan vähän monien räppäreiden tällä hetkellä jäljittelemältä valtavirtasaundilta, mutta se ei silti kuulosta myöskään esimerkiksi päälleliimatun ysäriseltä, vaan siinä on selvää omaa flavouria.

“Bentality kertoo päässeensä viimein eroon musiikkiaan aiemmin rajoittaneesta aitoudesta ja pääsi sitä kautta käsiksi aiheisiin ja soundeihin, joita oli aiemmin vältellyt. Uusi albumi tuo artistia esiin entistä enemmän ihmisenä: teemat ovat isompia, soundit orgaanisempia ja kuulija päästetään lähemmäksi”, jatketaan biisin tiedotteessa.

Orgaanisuus onkin tärkeä elementti myös Fortunes -raidalla ja tukee mainiosti sen soulahtavaa henkeä- sekä lyriikkaa, mutta myös modernimmat saundipalaset nitoutuvat toimivaksi osaksi kokonaisuutta. Räppäri itse avaa kappaleen sisältöä mediatiedotteessa vielä seuraavin sanankääntein:

“Tää biisi on omistettu mun rakkaille sukulaisille. Kun musiikkia on tehnyt päälle 10 vuotta ja trendit muuttuu ympärillä, niin oma perhe on kuitenkin aina jaksanut kannustaa, fanittaa ja tukea. Tämä biisi toimii kiitoksena. Tää on kenties henkilökohtaisin biisi mitä oon ikinä tehnyt ja samalla mun yks ehdoton suosikki. Sen sanoma on kiteytettynä; Lähimmäisten rakkaus ja usko suhun on arvokkaampaa, kuin loputon määrä rahaa ja mainetta.”