Suomireggaen pioneeri Jukka Poika julkaisi syystunnelmiin mitä mainioimmin sopivan singlen, nimeltään Alkaispa sataa taas. Pitkän linjan Jukkis-fanina otin uutisen toki innokkain mielin vastaan ja iskin oitis kappaleen kuunteluun!

“Kappaleella herätään ihanaan aamuun ja toivotaan sadetta, jotta voisi jäädä rakkaan kanssa vällyjen väliin”

Muun muassa näin biisiä luonnehditaan sen mediatiedotteessa osittain runolliseenkin sävyyn, mutta se sallittakoon, kun Jukan kaltaisen tunteiden tulkin kappaleesta on kuitenkin kyse.

Ei olekaan ihme, että mies on aikanaan onnistunut miltei mahdottomassa, eli suomenkielisen reggaen valtavirtaistamisessa, nimittäin kaverilla on uskomaton kyky osua sanoituksillaan suoraan sinne kuulijan sielun syvimpiin sopukoihin- ja saada arkisetkin asiat kuulostamaan jotenkin romanttisilta.

Alkaispa sataa taas on lokoisa kutulaulu, jonka pohjalla on perin asiallinen muistutus siitä, että parisuhde tarvitsee ihan varta vasten sille tehtyä aikaa voidakseen hyvin”, kertoo Jukka itse biisistään sen tiedotteessa.

Itse parisuhteessa elävänä voin samaistua helpostikin kappaleen tunnelmaan sekä tekstiin, mutta uskon sen silti puhuttelevan myös ainakin niitä yksineläviä, jotka ovat sydämeltään syysihmisiä. Myös artisti itse tunnustautuu syksyn ystäväksi:

Pidän siitä, kun kesään kohdistuvat odotukset raukeavat. Nautin syysiltojen pimeästä, se luo yksityisyyden ja intiimiyden tuntua”, jatkaa Jukka biisin tiedotteessa.

Biisin tahtiin kelpaakin myysata ja chillata paskaksi pimeiden iltojen saapuessa ja se jeesailee myös muistamaan, että vaikka syksy olisikin kutsumaton seuralainen, se voi silti olla mieluisa sellainen ja parhaimmillaan jopa mielentilaa lämmittävä.