Tuomas Kauhasen uusi sinkku Mantra tarjoilee sopivan positiivista pärinää ja lohduttavia lauseita kriisitiloista kärsivien ihmisten innostamiseksi. Kesäkin alkaa viimein näyttää kasvonsa, joten tästä voimabiisiä soimaan ja kohti aurinkoa!

Vaikka kornilta kuulostaa/ et vielä helpottaa, sjungaillaan kappaleen kertsissä, jonka melodialla onkin nimenomaan mantramainen efekti, sillä kyllähän se sinne takaraivoon jää resonoimaan kuuntelukokemuksen jälkeenkin. Kornia tai ei, itse olen aina ollut voimaannuttavien träkkien suurkuluttaja ja etenkin näinä aikoina ihmiset tarvitsevat niitä selkääntaputteluita ja auttavia käsiä varmasti entistäkin enemmän myös musiikin muodossa.

Mä oon aina uskonu siihen, että vaikka kaikki näyttäis tosi epävarmalta tai toivottomalta, niin silti pitää yrittää jatkaa eteenpäin ja nousta sieltä kuopasta. Ja vaikka sellaisina hetkinä kaikki lohtulauseet ja tsemppaukset kuulostaa korneilta tai kliseiltä, niin silti ne vaan helpottaa, Kauhanen pohtii.

Positiivisessa musassa voi olla korniuden lisäksi vaarana sekin, että kannustusyritykset muuttuvat vahingossa läpinäkyväksi tekopirteydeksi, joka saattaa aiheuttaa migreeniä kaamokseen tottuneille suomisepoille. Mantra-träkillä ei moiseen mielestäni kuitenkaan sorruta, vaan mukana olevat melankoliset elementit antavat sille sopivan arkisen hengen ja todellisen elämän tuoksun.

Kauhasen kerronta on oivaltavaa kamaa ilman turhia jeesusteluita tai sitä nihkeetä fiilistä, että kuulijalle puhutaan ikään kuin ylhäältä päin. Mukaan on valikoitunut myös loistavia yksittäisiä laineja, kuten oma lempparini:

Ja aina löytyy vika muista/ jos niistä ei saa tehtyy ihmistikapuita.

Erityispropsit lähtevät lisäksi kappaleen tokalle säkkärille, joka on kokonaisuudessaan erittäin tyylikkäästi kirjoitettu sekä räpätty. Myös tuotantopuoli saundaa sellaiselta, mitä Kauhasen kokoisen artistin kappaleelta sopisi odottaakin, eli kaikki palaset toimivat ja jälki on kliiniä.

Mantra sai alkunsa mun biiseille tyypilliseen tapaan, eli menin studiolle kirjoittamaan parin frendin kanssa, tällä kertaa Jere Pehkosen ja Vesa Lappalaisen. Tää korona-homma oli just aluillaan ja kaikilla meillä oli aika epäuskoinen ja ahdistunut fiilis kaikkien lähitulevaisuuden suunnitelmien uusiksi menemisestä.

Kun oltiin saatu demo valmiiksi, niin Samsonin kanssa tuotettiin se valmiiksi. Soitin Mantran ja muutaman uuden biisin mun tiimille ja Mantra tuntu kaikista sopivimmalta sinkulta tähän väliin ja se kuvaa hyvin sitä soundia, mihin suuntaan mun biisit on nyt ollut menossa, Kauhanen kiteyttää.

Ota Mantra-träkki sekä Tuomas Kauhasen somet haltuun alta. Mukavat viikonloput!