Noin viikko sitten ilmestyi instaan Blackie Chan -nimisen miehen tili kera kuvan, jonka saatesanoissa seisoi sävyltään salaperäinen teksti, “who the fuck is blackie chan”. Viimeistään juhannusaattona saimme vastauksen, kun Genelec -biisi videoineen tippui tubeen ja soi jo ainakin omassa päässäni luupin lailla.

Tehtäkööt aluksi selväksi, että jos Youtubea selaillessa tulee vastaan musiikkia toiselta samannimiseltä kaverilta, ei kyseessä ole “meidän” Blackie Chan, vaan ilmeisesti rapakon takana joku on hoksannut napata itselleen saman nimen. Nimi onkin kieltämättä varsin toimiva, sillä se jää mieleen heti ja nostaa väkistenkin hymyn huulille.

Itse biisistä ja videosta voi sanoa samaa. Kyseessä on siis Blackien ensimmäinen kyseisen nimen alla julkaistu single, jolle onneksemme on lupailtu myös jatkoa, sillä meno vaikuttaa varsin freshiltä sekä kutkuttavan kiinnostavalta. Virallisessa mediatiedotteessa kerrotaan kappaleesta seuraavasti:

-Genelec on rehellinen henkseleidenpaukuttelubiisi, sekä pelinavaus Blackie Chanilta. Ennen kaikkea biisi on myös omintakeinen kunnianosoitus iisalmelaiselle kaiutinvalmistajalle.

Biisissä potkaistaan suoraan kasvoille häijyillä tyyleillä ja bassotaajuuksia ruoskivilla soundeilla. Liikaa Blackie Chan ei suunnitelmiaan paljasta, mutta lisää materiaalia on tulossa!

Olikin korkea aika, että Genelec sai oman antheminsa, tosin tähän kappaleeseen jää nopeasti koukkuun ihan kännykästäkin kuunneltuna. Joka tapauksessa träkki on pelinavaukseksi fiksusti kelattu muuvi, sillä jo sen otsikko huokuu hittibiisimäistä kappalekonseptia.

Miltä se sitten saundaa? Suosittelen lukijoita tsigeditsekittämään itse, mutta varoitan, että sen jälkeen saatat esimerkiksi tiskejä tehdessäsi yllättää itsesi laulamasta: Mä bläästään mun Genelec! Extrapojot lähtee vaivattoman kuuloisesta “finglishistä”, nimittäin räpeissä tiheästi esiintyvät enkunkieliset sanat eivät tässä tapauksessa aiheuta cringe-fiiliksiä, vaan päinvastoin tukevat toimivuutta.

Tukemisesta puheenollen, sitä biisille tekee ehdottomasti myös sitä varten tehty musavideo, jota humoristisessa hengessään on haastavaa heitata, varsinkin kun se vielä näyttää saakelin siistiltä. Videosta mediatiedote kertoo näin:

Directed by Merikallion ohjaamassa musiikkivideossa Blackie Chan seikkailee ympäri galaksia ja loukkaa ilmatiloja jättiläismäisten Genelecien ympäröimänä.

Tarvitseeko enempää edes tietää? Käykää siis oitis katsomassa video, sen myötä mahtavaa Juhannusta jengi!

View this post on Instagram

BLASTIFY

A post shared by Blackie Chan (@blackiechanwoah) on