Ritarikunta-yhtyeen Chydeone on yksi pisimpään kotimaisen räpin saralla operoineista tekijöistä. Monspin kautta julkaistu tuore single Sedia Gestatoria pureutuu ilmiöön, joka on varmasti aina jakanut ja tulee myös edelleen jakamaan mielipiteitä; ns. edustelu.

 

Käsittelet uudella biisillä asiaa, joka on varsinkin räppiskenessä eräänlainen ikuisuuskysymys, eli edustelua. Onko oman itsevarmuuden alleviivaaminen sun mielestä korostunut näinä päivinä?

Ei se välttämättä oo korostunut, mut siit on tullu joku normi. Aika moni kelaa, että tällee nyt vaan on ok käyttäytyä ja elellä.

Tavallaan oi’otaan psykologisesti kulmia. Luullaan epävarmuuden ratkeavan sillä, että ne peitetään näennäisen “päällikköyden” alle?

Joo toi on tavallaan se kulma. Mut myös siitä on kyse, että vaikka jollain ihan jotain sanottavaa oliskin, ei sitä oo pakko huudella ja bommata ihan joka seinälle. Ihmisistä on tullu rasittavia monella tavalla. Koskee tietty myös tällasii biisejä tekeviä ankeuttajia, hah.

Tänä päivänä käy varmaan helposti niin, että itse julkaisut saattavat jäädä ulkomusiikillisen saatemöykän varjoon…

Sekin on totta joo. Tätäkin oli toki pakko promota, vaikka biisin sisällön huomioiden se tuntu semisti kornilta, hahah.

Musiikkitarjonnan valtameri lienee sitä luokkaa, että pakko se on jonkinlainen valoraketti ampua tullakseen edes huomatuksi? Veteen piirretty viiva kenties?

Joo ja kyllähän mä sen aika selkeesti tiedostan, monestakin syystä. Ite vaan pidän siitä, nykyään ehkä mahdottomasta ajatuksesta, että joku löytäis julkaisuja ns. itse ja tuntis ne omakseen. Tai ainakin sellaisiks, jotka herättäis ajatuksia.

Oon tietty mennyt itekin toistuvasti siihen ansaan, että luulen keksineeni jonkun uuden kiinnostavan jutun. Ja jopa promonnut sitä omissa kanavissa, ennen kun olen havahtunut siihen, miten se on mulle häikäilemättä myyty.

Kyllä. Mites, lupaileeko tämä single jotain laajempaa soolokokonaisuutta ja jos, niin koska sellaista voi odottaa?

EP on tulossa. Julkaisuajankohta ei oo lukossa, mutta ei siihen KOVIN kauaa enää pitäis mennä. Myös aikasemmin julkastu Ruutu on samalla kokonaisuudella.

Okei. Onko EP:llä jonkinlainen teema?

Se on ihmissuhdejulkaisu. Ihmisen suhteista toisiin ihmisiin, instansseihin ja planeettaan. Eli siis kaikki julkaisuthan on ihmissuhdejulkaisuja, hah. Eli silleen on teema. Isolta osin tää EP on tehty samaan aikaan tulevien Ritarikunta– juttujen kanssa. Niihin verrattuna tää tuotannosta vastaavan Sattaliten kanssa tehty materiaali on synkempää.

 

“Omistettu varjoissa kulkijoille, niille joita tää kaikki huutelu- ja edustelukulttuuri lähinnä ahdistaa.
Itsevarma voi olla myös kertomatta siitä koko maailmalle jatkuvasti.
Ns. vähempään voi tyytyä, olematta kunnianhimoton.
Oikeus yleensä olla tääl, mun sedia gestatoria.
Ollaan tääl hetki, ollaan tääl ihmisiks.
Välillä edes turpa kiinni.
Kiitos.” -Chyde1

 

Tiedätkö mikä on sedia gestatoria…