Helsingin Nordiksessa 6.-8. kesäkuuta järjestettävä Sideways-festivaali tarjoaa jälleen monipuolisen kattauksen musiikkia laidasta laitaan, mutta yksi esiintyjistä herättää erityisesti kiinnostusta. 

Detroitista ponnistava Danny Brown herätti huomioni jo vuosikymmenen alkupuolella hitillään Grown Up ja sen jälkeen artistin ura on ollut mielenkiintoista seurattavaa. Danny Brown edustaa Tyler, the Creatorin ja Kendrick Lamarin kaltaisia 2010-luvun rap-sensaatioita, jotka ovat vieneet suuren suosion saavuttaneiden julkaisujen jälkeen musiikkiaan kokeellisempaan suuntaan. 

Danny Brownin edellisen pitkäsoiton Atrocity Exhibitionin jälkeen biisirintamalla on ollut hiljaista, lukuunottamatta Paul Whiten kanssa julkaistua tuplasingleä ja HBO:n hittisarja Silicon Valleyn soundtrackilla julkaistua Kool Aid-kappaletta. Soundtrack on muutenkin luukuttamisen arvoinen, sillä siltä löytyy myös Sidewaysissa torstaina esiintyvän ysärilegenda Nasin ja DJ Shadowin yhteisbiisi.

Keväällä julkaistiin viimein tietoja kesällä julkaistavasta viidennestä pitkäsoitosta, joka kantaa nimeä uknowhatimsayin?. Albumin vastaavana tuottaja häärii A Tribe Called Quest-yhtyeen Q-Tip ja sävellyksiä on tulossa ainakin aiemmin mainitulta Paul Whitelta.

Uudet hampaat hiljattain hankkineen räppärin energinen liveshow on ylittänyt uutiskynnystä maailmalla, mutta flow-festivaalien edellinen keikka vuonna 2017 peruuntui äkillisen ukkosmyräkän vuoksi. Tätä kirjoittaessa sääennusteet lupailevat helteitä, mutta lämmön varjopuolena on mahdollisuus ukonilmasta. Vaikka salama ei iske samaan paikkaan kahdesti pidän kaikkia sormia ristissä keikan tapahtumisen puolesta, että jopa jenkkien länsirannikon jengimerkkitaitajat kalpenevat sorminäppäryydelleni.

Keikkaa odottaessa kannattaa käydä katsomassa Danny Brownin musiikkivideot. Alla olevan videon on ohjannut komedialeffoista tuttu Jonah Hill.