Kuun alussa jenkkiräppiä aktiivisesti seurailevat saivat aikaisen joululahjan, kun Eminemin ja Nick Cannonin kymmenen vuoden takaisen biiffin jäänteet nousivat takaisin tarjottimelle. Innokkaimmat fanit odottivatkin tästä nousevan Eminemin ja MGK:n viime vuonna käydyn taiston kaltainen ilmiö, jonka voittajaksi voinemme yksimielisesti julistaa koko Hip Hop -yhteisön, joka sai makeaa mahan täydeltä molempien ämseiden laadukkaasti toteutettujen dissiträkkien ansiosta. Onko Nick vs Em-pihvi kuitenkaan todellisuudessa lahja laisinkaan, vai enemmänkin kuin kasa risuja lupaavan näköiseen pakettiin käärittynä?

Kaikki sai alkunsa vuonna 2009, kun Eminem ilkkui Cannonin tuolloiselle puolisolle Mariah Careylle varsin ikävin sanankääntein Bagpipes from Baghdad -biisillään. “Locked in Mariah`s wine cellar, all I had for lunch/ was bread, wine, more bread, wine and Captain Crunch” – riimitteli Em tuolloin vihjaillen olleensa aikanaan itse suhteessa pop-supertähti Mariahin kanssa ja haluavansa nyt tämän takaisin. Oman osansa loasta niskaansa sai samalla myös Cannon, joka niinikään mainitaan kappaleen sanoituksissa. Mariah Carey vastasikin dissiin Obsessed biisillään, jonka jälkeen Em ampui takaisin entistä kovemmilla panoksilla julkaisemalla vastineeksi The Warning– nimisen tylytyksen, josta taas herra Cannon ei luonnollisesti ollut mielissään.

Joulukuun alussa luurangot nousivat haudoistaan, kuin Kummelien Tuomiopäivällä konsanaan, kun Eminem intoutui jälleen ampumaan lyyrisiä laukauksia Cannonin suuntaan vieraillessaan Fat Joen Lord Above-kappaleella. Vastaus Nickin suunnasta tulikin heti The Invitation-biisin muodossa ja tukijoukkoina träkillä toimi mm. miehen luotsaaman Wild`N Outohjelman luottoräppärit Hitman Holla ja Charlie Clips, jotka ovatkin sopivasti eräitä maailman tunnetuimpia battleräppäreitä. Itse dissi jäi kuitenkin valitettavan väsähtäneeksi ja Nickin mieleenpainuvin läppä vedolta taisikin olla Eminemin haukkuminen “Elvis Pussleyksi”, joka huonoudessaan onkin herättänyt huvitusta räppifanien keskuudessa, eikä Suge Knightin mukana heiluminenkaan sopasta ainakaan vähemmän hämmentävää tee.

The Invitation sai kuitenkin Hip Hop-yleisön hieromaan toiveikkaina käsiään yhteen Eminemin mahdollista vastausta odotellessa, josta ei valitettavasti ainakaan vielä olla kuultu, ellei Nickille irvailevia twiittejä lasketa. Cannon puolestaan on ehtinyt julkaista tämän kuukauden aikana jo kolme dissiträkkiä Emistä ja haastanut tämän battleen, joka toteutuessaan käytäisiin Wild`N Out-ohjelmassa. Valitettavasti Cannon ei kuitenkaan onnistu uudemmillakaan disseillään saamaan aikaan kuin lähinnä myötähäpeää, joka ei ainakaan nosta fanien odotuksia sen suhteen, että Eminem todella lähtisi disseihin vastaamaan.

Kuten arvata saattaa, ovat myös muut tunnetut räppärit intoutuneet kommentoimaan asiaa somekanavillaan. Esimerkiksi Eminemin entinen suojatti 50 Cent kirjoitti aiheesta muun muuassa näin:

“hey Nick that shit was trash, I oughta kick you in yo ass when I see you PUNK!”

Myös Joyner Lucas kehoitti twiitissään Nickiä jättämään Eminemin rauhaan, ellei halua saada 50 Centiä, Roycea, Crooked I:ta, Lloyd Banksia, J.Colea, Kendrickiä, Logicia, Tech N9nea, Big Seania sekä King Losia kimppuunsa riimien muodossa. Kyseinen twiitti saakin toivomaan, että Cannon jatkaisi Eminemin piikittelyä, jos se todella voisi synnyttää vihaisen possebiisin noin eeppisellä kokoonpanolla. Emin pitkäaikainen homie Obie Trice sitten ehtikin jo julkaista oman dissiträkkinsä Nick Cannonista, joka ei allekirjoittanutta vielä säväyttänyt sekään.

Vaikka kuun alussa todella vaikutti, että pihvien ystävät saavat ennenaikaisen joulun vuoden kiinnostavimman rap-biiffin myötä, jäikin tähän mennessä suuhun pitkälti vain pökäleen maku. Tilanne tuskin maukkaammaksi muuttuukaan, ellei Eminem oikeasti intoudu haasteeseen vastaamaan. Toisaalta miksi vastaisikaan, kun koko homma Cannonin puolelta haiseekin enemmän väsähtäneeltä Wild`N Out-mainokselta, kuin intohimoiselta biiffailulta. Jotta saisin juttuun vielä muutakin näkökulmaa kuin omani, pyysin vielä avuksi aktiivisesti battleja seuraavan kollegani S-Mollin, joka on myös pyörittänyt Skriivaa Ku Riivaa -battleliigaa kanssani. Kysyin häneltä, että kuka vie biiffiä tällä hetkellä ja sain seuraavan vastauksen:

“No tietysti sitä mieltä, et Em on voitolla. Cannonin uusin dissi oli tosi lame ja Eminemin verse Fat Joen biisillä oli ihan tiukka. Eminemillä selkeästi enemmän iskuja ja läppien taso kovempi. Sitä mieltä, että Cannoni ei tuu ikinä viemään tätä biiffiä räppäämällä. Huhujen mukaan Cannoni haastanu sekä battleen, että nyrkkeilymatsiin. Nyrkkeilymatsi lienee paras mahdollisuus Kanuunalle viedä homma himaan”