s.1985
Toimii keittiömestarina Vuoden Ravintolaksi 2018 valitussa  ravintola Kaskiksessa, sekä Kakolan tiloihin avatussa    Kakolanruusussa
Työskennellyt aikaisemmin Turussa mm. ravintola Hermanissa, ravintola Logomo Kitchenissä, sekä Michelin-tähden saaneessa ravintola Georgessa Helsingissä
Voitti vuonna 2013 Vuoden Kokki-kilpailun, sekä Hells Kitchen Suomen ensimmäisen tuotantokauden
Valittiin vuoden 2014 turkulaiseksi

 

Saan kiireiseen keittiömestariin yhteyden yllättävän nopeasti ja sovimme haastattelun perjantaiaamulle ravintola Kaskikseen. Saan huomata nopeasti, että sieltä täältä kuulemani puheet miehen erittäin mukavasti persoonallisuudesta pitävät täysin paikkansa.

Terve! Mitäs miehen syksyyn kuuluu?

Morjes! No täs odotellaan Kakolan remontin valmistumista, että päästään muuttamaan ravintola uusiin tiloihin.

Kuuntelin sun haastatteluita ja mainitsit kipinän keittiöhommiin lähteneen jo kotitaloustunneilta. Muistan itsekin saman fiiliksen vahvasti. Rupesitko jo silloin tekemään paljon ruokaa kotona?

Rupesin joo. Sitä ennen olin lähinnä todella intohimoinen syöjä, haha.

Taikinakippojen kaapijoiden veljeskuntaa. Aloititko sä jo ammattikoulun aikaan myös keittiötyöt?

Joo. Ekana vuonna siihen ei ollut vielä mahdollisuutta, mutta toisena aloitin jo tekemään vuoroja Restelin ravintoloissa.

Sä olet työskennellyt tosiaan myös ravintola Georgessa Markus Aremon alaisena. Oliko tuo työtilaisuus sulle kuinka merkittävä käänne ja minkälaisia vaikutuksia sillä oli uraasi?

Oli se tosi merkittävä tilaisuus. Aluksi työskentelin täysin ilmaiseksi. Aremo on todella tiukka kaveri ja vaatii paljon. Mutta jos mä nyt ottaisin tänne itse uuden harjoittelijan, vaatisin luultavasti yhtä paljon.

Mikä työssäsi on haastavinta ja mikä taas parasta?

Se oli aika haastavaa, kun aluksi olin aina viikon Kaskiksessa ja viikon Kakolanruusussa. Tuli sellainen fiilis, että juuri kun saa paikan rutiinista kiinni, lähtee taas toiseen. Nyt tämä kuvio pyörii kahden viikon jaksoissa ja homma toimii paljon paremmin. Parasta on tottakai se, että saa toteuttaa intohimoaan ja tehdä sitä mitä rakastaa.

True. Olen pannut merkille, että monet suomiräppärit tullessaan keikkareissulle Turkuun haluavat ruokansa juuri sun toimesta ja monesti olet somessa yhteiskuvissa artistien kanssa. Onko tässä kyseessä vain räppärien intohimo laadukasta ruokaa kohtaan, vai pitääkö tämä ilmiö sisällään jotain muutakin?

Onhan siinä varmaan kyse just tosta hyvän ruoan arvostuksesta. Akseli Herlevi oli kertonut Teflon Brotherseille kokkikaverinsa olevan bändin suurin fani, mullahan on Tefloneitten logo tatuoituna käteen. Bändi tuli keikalle Turkuun ja tehtiin pöytävaraus Kaskikseen. Jumalauta mua jännitti tehdä niille ruokaa, varmaan yhtä paljon, kun Auremolle kokatessa, haha! Davokin oli pitkän aikaa yrittänyt saada varausta meille, huonolla menestyksellä. Taagibörstan tehdessä ekan comeback-keikkansa Turussa toimitettiin sitten syötävää Gongin bäkkärille.

Hah joo muistan kyllä. Siellä oli bäkkärillä ainakin parinkymmenen yksilön wolfpack kylmälaukkujen ympärillä. Olet kolmen tytön isä ja silti toimit keittiömestarina kahdessa kovan tason ravintolassa. Miten pystyt hallitsemaan tuon kaltaista kokonaisuutta?

No täytyy sanoa, että Kaskiksen parin ekan vuoden aikan en nähnyt tyttäriä juuri ollenkaan. Mutta rutinoituminen kaikkeen helpottaa todella paljon.

Onko sinulla jotain muuta henkilökohtaista intohimon kohdetta/harrastusta ja onko se edes mahdollista sinun tahdillasi?

Metsässä käyn keräämässä villiyrttejä ja sieniä, eli sekin liittyy kuitenkin tähän työhön.

Syötkö ikinä prosessoitua valmisruokaa vapaa-ajallasi?

Haha, aina. Kebab on vaan niin helppo ratkaisu silloin, kun oon yksin. Tyttärille valmistan sitten jotain kunnollista.

Mikä on mielikeittiösi maailmalta?

Tykkään kyllä kaikesta, kun se on hyvin valmistettu. Ehkä skandikeittiö on kuitenkin lähimpänä sydäntä.

Työurasi mieleenpainuvin kokemus?

Kyllä se oli toi Vuoden Kokki-kilpailun voittaminen. Siitä tuli aika uskomaton fiilis.

Tulevaisuuden suunnitelmat?

Nyt vaan parannetaan entisestään näiden kahden ravintolan tarjontaa. Mitään lisävastuuta ei ole tulossa, onneksi.

Pikkulinnut ovat kertoneet tietyistä laskettelureissuista Portsassa asuessasi. Oletko jo oppinut lumilautailemaan?

Hahaha! Olen joo. Miten sä tiedät tästä?

Lähdesuoja. Kiitos äijälle, kun revit aikaa tähän haastatteluun ja keep on doin’ whatcha do!

Kiitos!