Kertakäyttöisten artistien aikakautena on syytä haipata aina silloin tällöin myös harvemmin palstoille pääseviä, omaehtoisia räppäreitä, jotka laittavat selvästi tekemiseensä niin aikaa, kuin sydäntäkin. Yksi heistä on kuopiolainen Drontti E, joka pääsee nyt kertomaan itsestään sekä tuoreesta EP:stään, nimeltä 2.

Wadap Drontti E! Kerro jengille, kuka sä oot!

-Drontti E aka Drontti Edvard, kotoisin Kuopiosta ja työstän vähän kaikenlaista, millä kaiuttimet värisee. Tutustuin ekaan Daw:iin 2004, kun sain muropaketista Dance E Jay -nelosen ja looppien pyörittely -ja rakentaminen syöpyi heti mun mieleen.

Musiikkia on tosi hauska työstää ja monesti venyy pitkälle yöhön. Tykkään uppoutua mieluisiin juttuihin ja sellaiset tylsät jutut ToDo -listalla jää kakkoseks tai tekemättä.

Sulta tippui just uusi EP, nimeltä 2, voitko kertoa tuosta projektista hieman lisää?

2 on mun toinen kunnollinen Ep ja siinä on kasattuna pintaraapaisu näitä hiljaisen vuoden tuotoksia, vähän erilaisii fiiliksii ja ajatuksia.

Ekat biisit käsittelee vähenevää kiinnostusta tähän ympärillä pyörivään maailmaan ja miten yksin täällä ollaan. Tykkään yöstä ja siitä tunnelmasta, kun kaupunki on hiljainen. Moni mun ideoista syntyy, kun kriippaan DJ Kridlokit luureissa ja tsiigailen katuvaloja.

Kolmas raita Käännä Kovempaa menee jo aika synkissä fiiliksissä, minkä jakamista mietin pitkään. Pari kaveria kuitenkin tykkäs siitä niin paljon, että lupasin sen mukaan ja hyvä näin.

Seuraavat biisit on nostalgisempia, E46 Polaroid kertoo mun ekasta kiesistä ja siitä yksinkertaisesta elämästä, mitä muistellaan kavereitten kanssa lämmöllä. Ryöstöretki on vuorostaan jatkoo mun ja Roihun yhteiselle räppijutulle.

Vika biisi kiteyttää vielä tämän sotkun tarjoamalla letkeetä college-räppiä ja semi-huurusta, huoletonta opiskelijaelämää.

Mä tykkään tollasesta fiiliksen vuodatusmusiikista, uudemmista Lil Peep ja XXXtentacion on soinut ahkerasti, mutta palaan tosi paljon myös Nirvanaan ja HIM:iin. Mä vasta opettelen purkamaan fiiliksiä sanoituksiin sekä musiikkiin ja jossain vaiheessa toivon, että pystyn rakentaa jotain yhtä tunteita herättävää.

Tämänkin Ep:n sanoituksista on tullut jo sellaista palautetta, että pystytään samaistuu tosi syvästi.

Millainen suhde sulla on suomiräppiin yleisesti ja millaisena skene näyttäytyy itsellesi atm?

-Mä olen kuunnellut suomiräppiä varmaan aina. Taidettiin luukuttaa kaverin kotibileissä OG Ulla-Maijaa, kun sanoin, että ei toi räppääminen niin vaikealta vaikuta ja päätin näyttää, miten helposti kirjoitetut riimit saadaan kasaan.

Olin tosi väärässä ja sen jälkeen ryhdyin kirjottaa ajatuksia ja sanoituksia muistiin. Se oli varmaan käännekohta tähän lyriikan tuottamiseen. Roihu, jolle työstän kanssa biittejä, on saanu mua vielä ymmärtämään, miten paljon flowta ja tekniikkaa voi hioa.

Meidän porukan kuvaaja Juuso innostui tuosta videopuolesta ja päädyttiin tekee muutama musiikkivideo hauskanpitona ja harjoitteluna. Kyselyitä uudesta musasta on tullut paljon sen jälkeen, mutta päätin, että haluan tuoda biiseihin jotain syvyyttä ja kokeilla taas erilaisia tyylejä.

Suomiräpistä ja vahvasti kasvavasta musaskenestä oon erittäin iloinen. Nykyään on mahdollista kasata yllättävän laadukasta musiikkia ihan kotistudiolla, jos taito vaan riittää. Tää mahdollistaa paljon rohkeempaa kokeilua ja erottumista.

Toisaalta musiikkia tulee niin järjetöntä tahtia, että kaikkeen ei ehdi perehtyä. Toivottavasti kaikki löytää jotain, mihin samaistuu ja luo jotain syvempää yhteyttä.