Feat.fi kuuli Francis Koiran jo ennalta jaksoja kuvatusta sarjasta ja halusi nyt tuoda sen editoituna kaikille nähtäväksi yhden jakson muodossa tuoden inspiraatiota keittiöön, sekä viihdettä karanteeneihin!

Haastattelimme Koiraa nyt julkaisun yhteydessä.

Wadap! Mitä Francis? Ootko pysyny terveenä?

– Hau Hau! Hyvää kuuluu ja edelleen nuori ja terve.

Tää on ollu jo hetken työn alla, nyt Köökki420 saa arvoistansa näkyvvyyttä ja virallisesti 1 jakson ulos vaikka sun Instagramissa onkin rutkasti materiaalia maistuvine resepteineen.
Kerro sarjasta, materiaalia oli kuvattu jo useamman jakson osalta. Tää on sulle mun oletuksen mukaan sydämenasia?

– Tää Köökki420 on vähän ku hyvä pataruoka, sitä pitää kypsyttää hitaasti, mut nyt tosiaan riittää tää aromipesätaktiikka ja aika ruveta tarjoilee nälkäisille vähän silmänruokaa ja inspiraatioita köökkeihin.

Ootko kauankin kokkaillu tai harjotellu vakavemmin, mikä on sun tän kevään suositus tai uusin löydös mitä tulee ruuanlaittoon?

– 2018-2019 talvella kuvattiin viisi jaksoa todella DIY meiningillä, joka kyllä näkyy ja kuuluu, mut hyvät jaksot tuli ja vieraat oli ihan huippuja.

Musta on kiva tehdä safkaa muille, koska sillä pystyy iloa ja nautintoa jengin päiviin vaikka olisi ollut kuinka paskapäivä ja oon aina haaveillut opettamisesta ja tää on hyvä tapa näyttää jengille, et kasvissafkan teko ei oo vaikeeta ja kaiken kukkuraksi se on ihan hiton hyvää.
Moni lihapää on tullut sanoo, et nyt on niin hyvännäköstä, et voisi harkita kasvisruuan syöntiä.
Olihan näiden jaksojen tekeminen myös opettelua itellekkin, koska oon aika kokkausnatsi.
Mun keittiössä ei muut hämmennä, mut nyt joutu opettelee, et antaa muidenkin tehdä, vaikka ne ei välttämättä leikkaa “oikean” kokoisia paloja kurkusta…. Hahaa.

Kouluja ei oo käyty kokkauksen puolesta, eli ihan itse tekemällä oppinut.
Nyt jos koskaan on ajankohtaista kerätä villivihanneksia ja yrttejä, kalastaa, kerätä sieniä (korva ja huhtasieni).
Luonto on se mistä haluun kokoajan enemmän ammentaa.

Itse sarjaan!
Ekana tietysti täytyy kysyä sarjan nimestä. 
Vahvoja ennakkoluuloja voi syntyä, mutta kerro onko sarjan reseptit aina maustettu hymyä ja aisteja herättävillä ainesosilla vai mistä nimi tulee?

– Se mitä tulee itse sarjan nimeen, niin tässä tosiaan ei kokata mitään kannabisherkkuja, vaan hyvää ruokaa, josta menee ruokapilveen ja Tono Slonohan antoi nimen tälle sarjalle aikanaan, kun tein ekoja kokkailuja instaan.
Se kelas et meikä kokkailee ihan kivessä, kun meno oli aika jäistä koheltamista, vaikka kylläkin oon aina tehnyt ohjelmat selvinpäin.
Meikän perus olemus on vaan aika rento ja mulla on vasen silmä laiska silmä ja se on yleensä puoltangossa.

Kesällä 2019 pidit vielä sarjan nimen mukaista kesäklubia Helsingin Pinehillin terassilla. Miten nämä olivat liitoksissa toisiinsa vai ovatko?

– Joo, pidin pinessä klubia jossa kokkasin kasvissafkaa ja soitin levyjä ja siellä kävi jengii räppäilee. Ajatus oli hyvä mut yksin kun tekee ja ekaa kertaa tolla konseptilla, niin takkiinhan siinä tuli.
Safkan duunaaminen vei aina koko päivän ja sit sitä ei aina mennyt ihan sitä määrää, et siitä ois edes omiaan saanut takas, kun sit halusin kuitenkin maksaa artisteille ketä klubilla kävi esiintyy ja kysehän oli ilmaistapahtumasta.
Ensi kesänä olisi kyl tarkoitus jatkaa, mut täytyy sitä safka puolta vähän uudelleen suunnitella.

Mikä sai innostumaan kokkiohjelman kuvauksesta ja houstauksesta?

– Se mikä sai meikän tekee näitä ohjelmia instaan oli ihan katsojapalaute.
Jengi fiilas ihan heti ensimetreiltä asti tosi paljon ja sit yhtäkkiä homma vaan kasvoi ja mulle tarjottiin mahdollisuutta tehdä ihan televisioon asti tätä hommaa, mut siinä kohtaa joutu vähän perääntyy, koska mä oon aina tehnyt näitä omilla ehdoilla ja mun oli vaikee hyväksyy, et sitä konseptia alkais joku käsikirjoittaa ja mun tekemisiä rajoitettaisiin, koska se ei sovi ruutuun.

Tai siis noin mä sen ajattelin.
Sit elämä vähän muuttu ja Köökki420 jäi vähemmälle ja hetkeksi katosi inspis kokonaan tekemisestä.
onneksi jengi kuumotti somessa ja pyysi, että tekisin tubeen pidempiä jaksoja.
Eli ilman mun Köökki420 faneja ei olis tätäkään välttämättä tehty ja teidän palaute ratkaisee myös sen, et jatkuuko tää homma tässä muodossa vai jääkö Köökki420 menneisyyteen.
Oon jo hyväksynyt sen, et ei nää jutut ole ikuisia ja eikä pidä ollakaan, mut onhan näiden jakson tekeminen ollut hemmetin hauskaa ja kaikkihan haluaa tehdä kivoja juttuja.

Tämä on tosiaan neitsyt jakso ja vielä hieman auki tuleeko jatkumoa, kuitenkin tarjoten ihmisille reseptiä ja viihdettä karanteeneihin ensisijassa ja sen jälkeiselle ajallekkin.
Niille jotka tutustuvat sälliin ja muutenkin Köökkiin, mitä susta pitäis tietää yleistietämyksellisellä tasolla? Entä Köökistä IG sisältöineen?

– Kivoista jutuista lähti myös Francis Koira.
Aikanaan 2011-2013 käytiin about kerran viikossa stöön kämpillä ghetto tyylit porukan kanssa räppäilee ja naihoittelee sessio biisejä.
Stöö luukutti aina jotain ug memphis räppiä ja meininki oli paikoitellen aika savuista.
Silloin rääpäilin nimellä Aqustiikka ja räppäilen edelleenkin, mut tuolloin syntyi tarve tehdä pelkkää pajariräppiä ja koin et sille tarvii oman projektin ja näin syntyi Francis Koira ja eka biisi jonka tein oli överit.

Jätkät fiilas sitä ja sit rohkaistuin kysyy pyhimykseltä ja HC Tuomakselta, jotka oli just laittanut överdogin pystyyn, et kiinnostaisiko niitä julkista muutaman biisin ep ja sille tuli siunaus, niin niissä fiiliksissä syntyikin sit kokonainen levy joka sai vielä yllättävän hyvän vastaanoton musiikin ystäviltä.
Nyt on kolmas levy (Rakastan) tulossa tässä keväällä, siitä jo pari sinkkua julkaistu joita voi spotifyssa käydä kuuntelemassa.

COOL! Kiitos haastiksesta ja annetaan jengille mahdollisuus reagoida jatkojen ja muun kannalta!
Terkut Feat.fin lukijoille sekä katselijoille?

– Rohkeasti vaan kokkailemaan ja välillä pitää vähän räveltää, et oppii tekee oikein ja tehkää ruokaa aina rakkaudella, niin se välittyy, sit myös sen syöjiin.
Rauhaa ja rakkautta. – Francis K.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Noni, Köökki420 on saanut taas tuulta purjeisiin. Matskut mitä kuvattu viime talvena on vihdoin päätynyt leikkauspöydälle ja uusia jaksoja on hyvä lähteä suunnittelemaan, kun sain ihanalta @nepsoni ❤️ hianon kokkihatun synttärilahjaksi ja @feat.fi 🎥🎤🎬📺mahdollistaa köökin teon ilman stressiä, eli nyt ei tarvii ku keskittyy safkaan🥗 ja läpän heittoon🙊🙉🙈. Liian kauan oon koittanut yksin tehdä luovia juttuja ja tiettyyn pisteeseen se onnistuukin, mutta kyllä sen vaan oon huomannut, että kun tekee muiden kanssa ja antaa omat tekeleet muiden käsiin jatkotyöstettäväksi, niin niistä syntyy Jotain vieläkin hienompaa mitä olin alunperin suunnitellut.🙏 Kiitos kaikille mukana olleille ja erityiskiitos @queljokkonen Ja @lobo_aivowu jätkät on jeesannut todella paljon mua mun oman taiteen loppuun viemisessä. ❤️🔥💪

Henkilön Aqustiikka (@franciskoira) jakama julkaisu