Suomiräpin suuruus Gasellit siirtyi Sony Musicille ja saimmekin heti ensituntumaa uusista tuulista freshin musan muodossa. Kuuntelin uunituoreen Kutsu -singlen ja nappasin Hätä-Miikkalta akuutit kommentit aiheen tiimoilta.

Gasellit jatkavat vaivatonta kirmaamistaan läpi suomirap-savannin, eikä heitä tunnu pysäyttävän mikään. Kutsu on hienosti onnistunut ja korvaa miellyttävä taidonnäyte yhtyeeltä, jonka voi syystäkin laskea maamme huippuihin myös räppikuplan ulkopuolella. Tätäkään kappaletta ei kovin pitkälle tarvinnut kuunnella vakuuttuakseni, vaan olin vangittu jo ensisekunneilta saakka, kertsin pärähtäessä soimaan ekan kerran.

Vielä mehukkaamman kappaleesta tekee toki sekin, että se on samalla ensimmäinen lohkaisu heidän tulevalta albumiltaan. “Jumalauta ku jännittää” luki yhtyeen instassakin. Pyysinkin luonnollisesti Hätistä avaamaan tarkemmin omia kelojaan singlestä ja seuraavasta Gasellit -albumista.

-Kutsu on biisi, joka tehtiin kun havahduimme jälleen kerran siihen, että yhdet bändin jäbien yhteisen frendin bailut jäivät välistä keikkaviikonlopun alle. Mietittiin siinä sitten hiljaisina, että onkohan meillä enää elämää tämän bändin ulkopuolella. Ovatko ystävät jo luovuttaneet meidän suhteen. Ollaan kuitenkin kaikki todella frendi-keskeisiä tyyppejä, vaikka aika on kortilla, niin perhe ja ystävät ovat aina mielessä.

Tämä touhu vaan vaatii veronsa siinä mielessä ja ottaa paljon aikaa meidän elämistä. Sen kanssa on nyt elettävä ja siihen asti toivomme, että tällaiset kappaleet vievät viestiämme sinne suuntaan. Olette tärkeitä. Uskon, että myös muillakin kuin meidän alan immeisillä on samansuuntaisia ajatuksia kaiken kiireen keskellä ja fiilikset eivät rajotu sillä tavalla meihin. 

Tulevan albumin biiseistä tämä kappale edustaa ehkä sitä mietteliäämpää ja herkempää päätyä, mutta on tuntunut ylipäänsä hyvältä tehdä musiikkia ja levyä varten on jo paljon matskua kasassa. Karanteenissa ehtii kirjoitella.

Allekirjoitan ehdottomasti sen, että biisiin voinee samaistua useidenkin eri alojen arjensankarit. Etenkin näin karanteeniaikana monet meistä varmasti ikävöivät ystäviään, joka vielä buustaa kappaleen ajankohtaisuutta. Biisi ei kuitenkaan vakavasta aiheestaan huolimatta ole raskasta kuunneltavaa laisinkaan, vaan se on toteutettu mukavan kevyellä tatsilla, joka pitää helposti kuulijan otteessaan.

Sopiva satsi syvällisyyttä osuu sydämeen aiheuttamatta kipua ja mausteena toimiva huumori tuo vielä hymynkin huulille. “Bileis oon ku ET, haluun takasin kotiin” –läppä osuu ja uppoaa. Extrapojot myös kertsin taustalaulajalle, jonka vokaalit saavat Kutsun viimeistään kuulostamaan hittibiisiltä.

Yleisöä on puhuttanut hyvän musiikin lisäksi myös yhtyeen labelin vaihto. Annetaan loppuun vielä Hätä-Miikkan kertoa omat ajatuksensa asiasta.

-Uudet tuulet tuovat positiivista jännitystä ja tietyllä tavalla lisäävät meidän näyttöhaluja. Takana ei ole mitään suurta draamaa, pohjimmiltaan seurasimme vain meille tärkeän Jannika Nyqvistin askelia perässä Sonylle. Pohdimme toki asiaa pitkään ja hartaasti ja tämä tuntui sydämissämme oikealta.