Vaasasta ponnistava pitkän linjan tekijä Penny Harlin keräsi ympärilleen melkoisen dreamteamin enemmän tai vähemmän Pohjanmaahan kytköksissä olevia ämceitä ja julkaisi Mä Oon Niin Pohjanmaa -nimisen posseträkin, joka huokuu veteraanimaista karismaa.

“Jos en ois Pohjanmaalta en ois paljon mistään”

Pohjanmaa ja sen lähiläänit ovat vahvasti edustettuna Penny Harlinin possebiisillä, johon on koottu erikoismaininnan arvoinen määrä suomiräpin pioneereja ja meininki on sen mukainen.

Eräänlaista 2000-luvun alun nostalgiaa ei voi olla tuntematta, kun samaan raitaan on saatu Pennyn itsensä lisäksi Kuningas Pähkinä, Setä-Tamu, Alamaa, Eetee ja Solonen. Biisi saundaa samalla silti sopivan modernilta ja toimii todistetusti ainakin länsirannikon rap-väestöön ja oletettavasti myös halki Suomen.

Biisin vetovastuussa oleva Penny Harlin avaa lukijoillemme uransa alkuvaiheita ja Mä Oon Niin Pohjanmaa -kappaleen taustaa.

Wadap Penny Harlin! Esittele vapaasti itsesi suurelle yleisölle.

-Penny Harlin, tuottaja, biisintekijä, vokalisti. Pohjanmaa, Vaasa. Teen urbaania musiikkia ja oon tehnyt sitä reippaat 20v.

Räppäämistä mä kokeilin ekan kerran vuonna 1996, ihan läpällä englanniksi, mutta se oli yllättävän siistiä. Sitten siinä 1999 ostin oman tietokoneen ja Myyrä Vapaapudotuksesta asensi mulle Mad Tracker -ohjelman ja näytti muutamat pikakomennot, niin siitä se ajatus sitten lähti. Sillä tiellä ollaan vieläkin.

Oon sooloillut monilla eri nimillä ja sitten ollut mm. Sanavalmiusjoukot-, JMH & Epis -ja Klass1kko -kokoonpanoissa.

Kerro hiukan tuosta uudesta Mä Oon Niin Pohjanmaa –sinkusta ja sen syntyvaiheista.

-Ite tykkään biisistä tosi paljon. Ehdottomasti yks mun favourite omasta tuotannosta.

Se oli lokakuuta 2019, kun oltiin mun frendin Carlos Morass:in kans mun kellaristudiolla ja jamiteltiin tää biitti silloin narulle. Siinä oli tommosta pientä uhmaa aistittavissa ja tommonen lakeudenkitara, niin aika nopeesti se aihe tuli mieleen.

Duunasin kertosäkeen aika äkkiä ja ei siinäkään kauaa mennyt, kunnes tajusin, mikä tän biisin kohtalo ois.

Laitoin äijille viestiä ja kaikki, ketä mä olin siihen kaavaillu, oli messis. Jotenki mulla oli kyllä sellanen tunne, että nää jäbät tajuaa, mikä on homman nimi ja niinhän se oli.

Eetee oli ainoo, joka mietti saako ajoissa kirjoitettua, kun on kuulemma todella hidas skrivaan, mutta Eeteen setti valmistu kuin valmistuikin ekana, että Eeteelle terveisiä: Äijä on todistetusti lännen nopein!

Kauanhan tässä kesti, kun kaikilla on omat kiireensä ja oli siinä teknisiä ongelmia jollakin jne, mutta noin puolen vuoden jälkeen homma oli paketissa.

Vaasassa, Pietarsaaressa ja Kokkolassa on ollut suomiräpin vakiintumisen alusta asti hyvin vahvaa räppiskeneä suhteutettuna asukaslukuun jne. Onko sulla antaa tähän jotain selitystä?

-Mä uskon, että kun ollaan tässä rannikolla lähellä Ruotsia ja siellähän ollaan oltu näissäkin hommissa edellä eli omalla kielellä räppäämisessä, niin se varmasti rantautui sieltä tähän rannikolle melko vahvasti ja aikaisessa vaiheessa.