Turun trap kollektiivi Mauno Gang on ollut aktiivinen viime vuosina, mutta yksi jäsenistä on hionut ensijulkaisuaan pitkään. Fetin Kattohuoneisto EP julkaistiin viimein perjantaina ja featin toimitus otti artistin tenttaukseen.

Kerro tän julkaisun tuotantoprosessista.

– Tosi paljon oon karsinu materiaalia tätä tehdessä. GoodJobLarryn kanssa sit hiottiin tästä toimiva paketti. 

Sulla on laajasti räppäreitä sun ympärillä, jotka on julkaisseet musaa ahkerasti. Onko tää vaikuttanut siihen, et millainen sun julkaisusta tulee. Onko pitänyt ”nostaa tasoja”?

– Joo siks tästä karsiutu paljon pois. Halusin et tää levy kestäis aikaa ja pitkässä prosessissa huomasi joistain biiseistä, ettei ne kestä. Yhdeksän biisiä on tällä EP:llä, mutta koko julkaisulla on pituutta kuitenkin alle 25 minuuttia.

Millaisia juttuja tää EP käsittelee?

Oon ottanut paljon inspiraatiota ihmissuhteista ja yölämästä. Lähtökohtaisesti tällä EP:llä on iloinen fiilis. Tarkoituksena biiseillä on piristää ja olla hyvän mielen musaa. Tää tuleekin just sopivaan kohtaan, kun jengillä voi olla mieli maassa. Tää EP:n nimi tulee siitä kun mulla on ollu pitkään soittolista Spotifyssä, jonka idea on et sitä musaa vois kuunnella kattohuoneistossa. Mulla ei oo itellä kattohuoneistokämppää, mut valikoin levylle sellaiset biisit, jotka kuulostaa siltä kattohuoneistomusalta. 

Asut edelleen Turussa. Onko tää tehty pitkälti Turkuvoimin?

Larry eli Lauri on ollut vähän niinku vastaavana tuottajana, mutta oon äänitellyt myös Dizzyn ja NCO:n kotistudioilla eli Turussa tää on tehty. Biittejä kuitenkin muualtakin, esim. Yung Yeti ja Slushher on jostain tampereen tienoilta, tyylii Nokialta.

Sulla on myös tätä graafista osaamista, tuleeks tää näkymään jossain muodossa?

Videoita on tulossa kaks, joihin mulla oli ideoita joita lähettii sit yhdessä työstämään. Toisesta videosta vastaa Jodi Wild ja toisesta Tatu Niemi, mutta ne ei oo ihan heti EP:n julkaisun yhteydessä tulossa. Meni aikataulut nyt vähän uusiksi tän vallitsevan tilanteen vuoksi. Kannen mä oon tietty tehnyt ite. 

Onks tää karanteeni vaikuttanut studioaktiivisuuteen?

Oon kirjoitellut nyt paljon, sosiaalista eristäytymistä harjoittaessa, mutta studiota mulla ei juuri nyt ole tietenkään käytössä. Eli aktiivisuutta löytyy, muttei käytännössä.

Mitäs muuta Turun musaskenessä tapahtuu?

Mauno Gang tietty vaikuttaa edelleen ja muiltakin gängistä on tulossa uusia projekteja, mutta myös uusia nimiä esiintyy Turussa. Esimerkiks… Pluto jossa Viola ja Sekuntti sekä indienä levyttävä Skinny M. Enkuks vetää Chase ja Louie Blue. Nopeet hatusta noi, mut Turun musaskene voi paremmin kuin hetkeen.