Viime vuonna debyyttialbuminsa julkaissut energisistä live-esiintymisistään tunnettu F aloitti uuden vuosikymmenen julkaisemalla Sokerii-singlen ja musiikkivideon. Featin toimitus otti Emma Gaalan Vuoden Tulokas ehdokkaan tuoreeltaan tentattavaksi.

Avaa vähän tätä uutta biisiä.

Sokerii ei pyri vastaamaan mihinkään vaan pikemminkin kysyy. Alkuperäinen idea oli puhua meistä milleniaaneista ja sitä kautta myös itsestäni ja eritellä eri asioita tässä ajassa, jotka painavat meitä.

Tähän tehtiin myös videokin jännällä idealla, oliko tää sun oma visio?

– Joo tuntuu tärkeältä tän debyyttilevyn jälkeen saada tehtyä jotain muutakin kuin pelkkiä singlejä eli panostaa johonkin isompiin kokonaisuuksiin. Tää video on avaus koko levyn visuaaliselle maailmalle ja kätkettiin sinne paljon juttuja, joita tuun käsittelemään levyllä. Videolla korostuu myös se kamppailu mitä mä oon vs. mitä mun pitäis olla. Käsikirjoitettiin video mun siskon kanssa. Sisko vaikuttaa paljon tähän visuaaliseen puoleen, joka on vahvasti mukana mun jutuissa.

Onko albumin tekeminen muuttunut jotenkin merkittävästi verrattuna debyyttiin?

– Me mentiin mun tuottajan kanssa debyyttiä tehdessä todella kauas meidän musiikkitaustasta elektronisemman musan suuntaan, mutta nyt ollaan otettu askel takaisin päin. Soundi on enemmän orgaanista ja referenssiä saatiin 2000-luvun alun musasta, jonka kanssa ollaan kasvettu. Tuotanto tulee nojaamaan vähän enemmän R&B:n suuntaan. Kakkoslevyn tekemisen sanotaan olevan hankalaa, mutta tähän mennessä prosessi on ollut yllättävän kivuton.

Sut tunnetaan vahvana live-esiintyjänä, onks uutta materiaalia tehty keikkasettiä miettien?

– Ei sitä liveä tuu studiossa mietittyä vaan ne biisit sit sulautuu luontevasti osaksi sitä settiä. Live on iso osa tätä juttua ja oon tuonut mun keikoille sellaisen ledi-keinun lavastuksena. Visuaalisuus on tärkeetä koska oon lavalla aina yksin. Enemmän se lavastus ja valaisu tulee mukailemaan sitä musiikkia ja sen teemoja mitä tällä uudella levyllä tulee olemaan.

Onks kehitteillä mitään yhteistyöprojekteja?

– Tein syksyllä paljon featteja, mutta nyt oon keskittynyt ihan vaan omaan tekemiseen. Tässä vaiheessa näyttääkin siltä, että albumillakaan ei tuu olemaan ketään vierailijoita. Haluun keskittyä tuomaan esiin sitä omaa ääntä ja tekijyyttä.

Mitä levyltä voi odottaa?

– Se tulee käsittelemään erilaisia tabuja ja ajatuksena olisi keventää sitä taakkaa riisumalla niitä raskaita keloja mitä meillä on.