Freestyle-geimeistä tuttu Big SAM julkaisi uuden musavideolla varustetun sinkun, nimeltään Tonnin seteli, jolla fiittaa uusi artistilupaus Kettu. Koodasin Sampalle ja kyselin kuulumisia.

Wadap Big SAM! Voitko haippaa vähän uutta sinkkua vapain sanoin?

Tonnin seteli -biisi syntyi sumuisen levysoppari-illan jälkeen seuraavana studioaamuna, kun tuottaja Eetu Knuutilan kanssa mietittiin, miten aina menee tonni rahaa, vaikka yrittää hillitysti vetää.

Biisi on levyn mainstream-päätä ja ihan varma korvamato. Biisiin otettiin featiks 100 MRK:n uusin signaus Kettu, joka sopii siihen loistavasti!

Sut sainattiin tovi sitten 100 MRK-lafkaan. Miltä diili on maistunut?

-Joo 100 MRK-levysoppari taskussa ja ollut kyllä järkyttävän hauska tehdä töitä näitten äijien kanssa!

Yhtiöön tullessa annettiin täysin vapaat kädet, minkälaista musiikkia haluun tehdä ja linja on pitänyt, siksi kai levyllä kuullaan klubihiteistä lattariin ja punchline-räppiin.

Jotkut saattavat muistaa jäbän myös osallistumisistasi Suomen hauskin tavis -sekä X Factor -ohjelmiin jokunen vuosi takaperin. Millaisia kokemuksia nuo oli ja koetko niistä jääneen hyödyllisisiä avaimia taskuun nykyistä artistiuraasi ajatellen?

-Kyl mie uskon vahvasti, että tosi tv-käynneistä on ollut -ja tulee olemaan suuri hyöty, se on kuitenkin formaatti, mistä ihmiset vielä päivittäin tunnistaakin kadulla ja kuppiloissa.

Kokemuksina suosittelen vahvasti näitä ohjelmia, jos tarkoitus on saada itsensä isomman katsojakunnan eteen, mutta pitää olla myös varma taidoistaan, et ei sinne kannata turhaan mennä.

Menenkö vielä, never say never, mutta näillä näkymin voi olla pari vuotta taukoa ja keskitytään muihin asioihin.

Vieläkö lähtee freestylet ja oliko vaikeaa suvereenille vapaatyylin pudottajalle hypätäkin levyttävän artistin pestiin?

-Freestyle-palo ei häviä millään! Mie heitän vieläkin freestyle-keikkoja paljon-ja varmasti tulevilla Big SAM-keikoilla freestyleä. Viime vuonna taisin tehdä vielä 112 keikkaa pelkkää frebee, et taito pysyy tallella.

Itse kirjotus oli vähän taistelua aluks, kun freestylessä tulee usein pidennettyä tavuja ja kirjoittaessa pitäisi täyttää paperia enemmän ja frebe antaa enemmän anteeks, mutta hyvin siitä on päästy pois.