Feattaamassa Mäkki, äänessä Saunamies:

Kukas muu?

Mitä äijä?

Hyvää hyvää. Mitä itte?

Hyvää, täs vähä sateiset tunnelmat Mellakkafesteillä.

Joo, keikka keskyty trombin takii…

(naureskelua)

Jep, mut oliks eka kerta?

Oli eka kerta ku tällei kävi. Puski ihan vaakatasossa. Koneet hajos ja lunta sataa! Eivaa. Mut ei siin, tämmönen tää kesä on. Yllättää. Onneks pyyhkii nyt kuitenki joku hyvä lämpöaalto yli täs.

Hiki pääl?

Hiki pääl.

Mut äijä on kuitenki ehjänä, se on pääsasia?

Joo edelleen. Oltas haluttu vetää loppuun mut ei vaan… ei vaan pystytty.

Jäikse paljo vajaaks?

Joku neljä-viis biisii…

Melkein puolet siis?

Noooo… Suurin piirtein mut ei nyt ihan. Mut varsinki noille festarikävijöille se oli ikävä juttu – mut ei voi mitään. Ens kerral. Näit sattuu.

Mitäs seuraavaks? Täält lähette…?

Täält lähetään Savonlinnaan Puruvesipopeille. Ja sit samal hiotaan studiol levyy loppuun, joka toivon mukaan valmistuu syyskuun lopussa ja saadaan se pihalle. Sielt on tulos vähä niinku vanhan levyn paketointii. Ei julkasta sitä enää mut laitetaan nippuun sielt loput biisit, lyödään sit ne läjään ja saadaan jonkun näkönen julkasu kasattuu niist. Ja sit julkastaan myös uus sinkku.

Aivan. Tuleeks ne sit ripotellen vai tuleeko sit se sinkku ihan erikseen?

Ne tulee kahden eri päivän aikana. Yks päivä tulee ne vanhat biisit, sit tulee seuraavana päivänä heti tää uus biisi.

Onks tulossa sit musavideon kera vai?

Jää nähtäväks, kyl täs suunnittel on kaikkee…

Salaisuuksia?

Joo joo! Eivaa, kyl täs pitää vähä tehä muutakin.

Mitä kesä tuo sulle muuten tullessaan?

Ööh, no paljon töitä. Ollu hyvä meinki ja sinkkukesä ja tota…

Sinkkukesä?

Sinkkukesä ja (repeää nauramaan)… Sinkkukesä ja hyvää meininkii. Paljo duunii, saanu jeesaa muita artistei matkalla. Meil on toi katutaso label, joka on nyt lähteny käyntiin ja ei odoteta viel mitään suurta mut siistii et saadaan julkasuu pihalle ja pääsee koutsaa junnuja ja kiertää näit samoi festarilavoja. Ens vuonna toivottavasti viel isommin. Noi kaikki isoimmat jää tänä vuonna väliin mut pitää olla ahkera syksyl heti.

Mä oon täs kaikilt muiltaki kysyny: mikä on semmonen lempparimesta kaupunkina tai festarina? Tää Mellakka nyt oli ekaa kertaa täällä mut…?

Lempparimesta kaupunkina? Huhhuh. Noit on paljo. No, Kuopio on varmaan sillei kiva. Jyväskylä on kiva. Niissä on aina hyvä meininki. Ehkä siel on sit eniten sitä tavallaan oman musan kuuntelijakuntaa ja faneja ja sillai. Mut tota, festarit on tosi kivoja. Blockfest tottakai kaikkien musan tekijöiden – tai ainakin räpin tekijöiden semmonen… Mekka. Sinne on kiva päästä fiilistelee ja vaihtaa kuulumisii. Mut onhan noit. Kaikki ulkoilmatapahtumat on siistejä!

Kerkeetsä ite käymään sit kuuntelee festareita?

Kyl mä olin ruissis kääntyy. Tarkotus ois päästä myös Flowhun vielä mut mut… Katotaan. Ehkä Blockfesteille kans.

– Haluutsä vähän valottaa: onks tulossa yhteistyötä kenenkään kans?

Öö, ei varsinaisesti. Mä haluu keskittyy nyt tän vuoden, ja muutenki ton uuden musan kans, aika pitkälti sooloon; mä haluun muuttaa vähä omaa meinkiä ja sit kasvattaa sitä omaa musamenoo vähä muutenki. Et tavallaan tehä vähä erilaist musaa ja yksin. Ja sit muutamii feattijuttui joo. Niinku, niist on kyl puhuttu, mut ei enempää viel sen kummemmin – et katotaan päivä kerrallaan.

Allright. No uudest meiningist sen verran et miten se muuttuu? Muuttuuks Mäkki kokonaan vai?

Ei vaan nimenomaan mä koitan vähä viedä sitä takas juurille niin et tehään taas räppii kans eikä kaikki oo poppista. Et sielt tulee ihan räppii kans. Ja sit katotaan ihan fiiliksen kans mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tarkotus on tietysti mennä eteenpäin ja kasvattaa tätä mitä meil on ja mitä me ollaan ehditty saavuttaa.

Eli korvat hörölle sitten siel vaan kaikki kuuntelijat ja lukijat.

Joo ja sit muuten yritän jeesaa sivutoimisesti noita muita. Niinku just fatboy ällää, juhanii, nöyrämäyrää… Ja ketä meil on… Slim millii… 

Teillä oli tosi tiivis yhteistyö jokunen aika sitten myös Kuben kaa?

Joo siit kaikki oikeestaan alko et me oltiin…

(seuraavan artistin sound check alkaa ja haastattelu keskeytyy)

Ei mitään nyt tulee mölyy niin paljo et ehkä meidän on parempi lopettaa ku ei kuule ees omii ajatuksiaan. Mut hei, kiitos äijälle haastattelusta!

Ei mitään, hyvää kesää. Oli nannat Mellakkafestit. Kiitoksia näistä. Palataan ens vuonna. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Niilo22.

Hahaha!