Haastattelussa JXO:sta soolouralle siirtyvä Jere

Hola senjor. Mitä miehen loppukesään? Joko on sadonkorjuujuhlat käynnissä?

Töttöröö ja moikka äijällekkin! Hyvin on kesä mennyt. Ollut paljon mökillä ja yrittäny myös saada musaakin tehtyä.

Missä päin jätkän mökki sijaitsee? Ei piiruntarkkaa osoitetta, ettei höpönassut hyökkäile tonteille, mutta semmonen suurpiirteinen tykkisuuntaus!

Haha itseasiassa mulla tai mun suvulla ei oo mökkiä, mutta tuolla Mustiossa viihtyy hyvin appiukon mökillä.

Naiset, nuo taivaan lahja.

Hahah en vois paremmin sanoa.

No mutta. Oot siis “yrittänyt” tehdä musiikkia. Onko yritys tuottanut tulosta?

Kyllä nyt on biisejä kasassa ja aletaan miettii milloin ja mitäkin tulee.

JXO tosiaan lopettaa tämän vuoden loppuun mennessä. Kyseessä on siis Jeren soolotuotanto vai oletko löytänyt hengenheimolaisia jo bändiksi asti?

Joo niin lopettaa ja oikeestaan meiltä tulee vielä lyhyt soitto tämän vuoden puolella. Kyl näitä hengen heimolaisia on ja collabo projekteja on myöskin luvassa. Tällä hetkellä mä kumminkin oon enemmän keskittynyt soolotuotantoon ja löytämään mun oman soundin vaikka tuntuu et täs ei kyl oo omistauduttu millekkään tietylle hiphopin soundille kuten, trap, boombap tai rnb, nyt puhun pikemmin siitä soundista mikä musta lähtee ja mihin itteeni kehitän. Ajatus kytee siinä et mä oon räppäri ja mun pitää pystyy taltuttaa biitti ku biitti tuomalla siihen se oma fleivöri.

Kuulostaa päräyttävältä. Onko Jeren soolotuotannolta odotettavissa siis sateenkaaren kaikkia värejä?

No en mä niinkään sanois. Ehkä pikemmin mä pyrin nyt ite olemaan se sateenkaari ja löytämään itestäni myös muita värejä ku harmaa ja musta. Tuotannosta pitkälti vastaa Iisi-i, Dj Sweedy ja Holder.

Vastasikin juuri ennalta seuraavaan ja täten toteutumattomaan kysymykseeni. Hienoa. Sitten päivän politiikkakysymykseen. Putin ja Trump vierailivat vastikään Suomessa ja neuvottelivat keskenään. Hyvä vai huono asia? Miksi?

Eiköhän ne kaverit oo aiemminki chättäilly tai keskustellu. Toivotaan että tän kaltaisista tilaisuuksista äityis muutakin kuin ruuhkanen ja hetken globaali Helsinki.

Pidät siis keskustelun ja kommunikoinnin ylläpitoa hyvänä asiana, vaikka välit olisivatkin huonot?

Kyllä.

Siirrytään musiikista ja politiikasta keittiöön. Kumpi teillä hoitaa päätoimisesti ruoanlaiton, sinä vai vaimoke?

Tilanteen, harrastusten ja menojen mukaan. Itse tykkään ruuanlaitosta kovasti. Siinä katoo ajatukset ja aika kastikkeisiin ja keittoihin hämmennellessä. Mut molemmat tekee safkaa.

Millaisia ovat ne Jeren ajatukset, jotka Jere tahtoo saada katoamaan päästään? Onko antaa konkreettista esimerkkiä?

Kaikkea mitä on muuten koko ajan päässä. Seuraava työpäivä, seuraava projekti tai biisi. Sitä vois kuvitella et ne on vaan pieniä hetkiä kun luo jotain et “ahaa tämmöne biisi, kamppis tai video tehää”. No välillä se meneekin niin mut mulla ainaki pyörii koko ajan liikaa ideoita ja järjestelyjä päässä. Niitä mä pakenen soossin sekaan.

Luomisen tuskaa vai huomisen paskaa?

Sekä että.

Tuttu juttu. Välillä on siis hyvä olla soossissa.

Ja se mihin pyrin on semmonen autuus. Ei ajatuksia, ei ääniä jne…

Se on ihan paras olotila. Rauhan tila. Meditatiivinen tila.

Okei mutta meditaatiosta back to the ruoanlaittobisnes. Mikäs on Jeren THE bravuuri, joka sulattaa kovimmankin maksalaatikonmetsästäjän makunystyrät?

Aika perinne ruokia meillä tehdään, mutta jos yksi on pakko valita, se on täytetyt paprikat.

Mun on thaimaalainen kanakeitto. Ei oo mitään seksikkäämppää kuin suomalainen mies essu vyötäröllään. Tee ihmeessä siis täytetyistä paprikoista biisi.

Haha totta puhut :D. pitää laittaa korvan taa 😀 

Julkaistaanko Jeren soolomusiikkia levy-yhtiön kautta vai jakeletko julkaisusi omakustanteena?

Se jääköön vielä kysymykseksi vailla vastausta.

Ymmärrän. Ei kaikkea pidä paljastaa. Ei välttämättä aina edes pakaroitaan. Mutta tivataan nyt vielä vähän. Onko yhteistyökuvioita/featteja näköpiirissä?

On, itseasias oon tehny aika paljon featteja nyt nii eiköhän niitäkin ala tulee kohta. Paljon me ollaan ton Häkkilän kanssa studiolla vietetty aikaa ja tehty molempien prokkiksia. Eiköhän sen kanssa joku biisiki ainakin julkasta. Mille projektille sitten mikäkin niin en osaa vielä sanoa.

Ourraidii. Mäpäs otan kopin tulevista julkaisusta ja kiusaan taas kunhan niiden aika koittaa! Kiitos haastattelusta. Ja hei. Onneksi olkoon. Pikkulinnut lauloivat – hieman epävireisesti mutta lauloivat kuitenkin – että sinusta on tullut vastikään isä! Uskaltaako sitä udella että mikä tuli lapselle nimeksi?

Jes sir, kannattaa ehdottomasti ja kiitos itselles, oli ilo ollaa haastateltavana. Uskaltaa. Lily.

– Kaunis nimi. Ilo oli puolellani Herra luutnantti. Ilo. Oli. Ilo on näköjään toisin päin oli. No huhhuh. That. That is some deep shit. Tack så mycket – ensi kertaan!

– Hahaha <3. Ensi kertaan!