“EP pitää sisällään paljon asioita mitä mä en ollu käsitelly viel loppuun – mut nyt mä oon käsitelly ne, päästänyt ne ulos ihmisten korville, ja nyt on helpottunut olo kun on vihdoin ja viimein saanut nää paskat ulos, niin sanotusti…”   – Ode

Asteittaista siirtymistä JXO:sta soolouralle tekevä Ode julkaisi tänään (pe 02.11.2018) neljän biisin mittaisen EP:n. Kokonaisuudelta on julkaistu aiemmin kesän lopussa Ankkuri kappale, jonka musiikkivideon voit katsoa tästä linkistä.

Ode a.k.a Ossi Lehto antoi FEAT:lle lyhyen videohaastattelun, jossa hän kertoo taustaa EP:n synnystä, sisällöstä ja siitä, mitä se hänelle henkilökohtaisesti merkkaa. Katso tekijän omat mietteet alta:

Ode on eittämättä yksi suomalaisen hiphop-kentän runollistaitavimmista lyyrikoista, jossa yhdistyy poikkeuksellisen tasapainoisella tavalla tarinankerronta ja riimitekniikka, melodisuus ja rytmiikka, kaavojen rikkominen ja järjestelmällisyys. Kuulijansa MC kykenee säväyttämään suun ja kielen alueen lihaksia hermottavien aksoniensa nopeudella yhä uudelleen, eikä nuotissa pysyvä persoonallinen lauluääni ole ainakaan viemään arvoa pois edellä mainituilta rap-skilleiltä – puhumattakaan karismaattisesta esiintymisestä.

Oon huomannut et jengi dikkailee mun lallatteluista ja kertseistä, halusin keskittyä enemmän niiden ammentamiseen. 4 biisin tiivistelmä mun henkisistä ongelmista ja elämän tilanteista jotka käänsin toivoa herättämällä jotenkin positiivisiks lauluiks. Tuntuu et pyörin noidan kehää jos kirjotan aina biisejä joissa en pääse mun ongelmista koska “ja niin toteutuu se, mikä on kirjoitettu”. Kokeilin täl kertaa toista tapaa vaikuttaa mun mieleen, elämään ja muiden. Ja siks TÄS ON HYVÄ EP!  – Ode

Heräsin paremmasta paikkaa/
vaik eilen kävin levolleni painajaisten aikaan/
tästä se kaikki vasta alkaa/
tänää mun ympärillä leijuu satumaista taikaa/               – PISAROITA

Mielessä miljoona probleemaa, ei ne ulos näy ollenkaan/
Ne asuu sisällä pään, ne pitää mua otteessaan/
Ja kun sä tuut kysyy: “Hei Ode, mitä sulle kuuluu?/
Mä tarjoon tekohymyn ja laulan taas saman laulun/      -KUKKULUURUU

Ota haltuun ODE – TÄS ON HYVÄ EP, joka löytyy nyt Spotifystä: