Kun puhutaan uusista kotimaastamme ponnistavista lupaavista nimistä urbaanin musan saralla, niin sellainen nimi kuin Ocyris, on syytä laittaa ensitilassa korvan taakse. Hänen esikoisalbuminsa ADRENALINE ilmestyi viime lauantaina 4.4.2020, joten oli korkea aika napata kaveri haastikseen!

Eyo! Fanit ovat luonnehtineet sun musan tyyliä muun muassa dark trap -vivahteiseksi, miten itse määrittelisit edustamasi genren?

-Meitsin on ain ollu vaikeeta kategorisoida mun musiikkii mihinkää tiettyyn genreen. Johtuu varmaan siitä, et mun biiseissä ilmenee vaikutteita pop-räpistä nu metalliin.

Ketkä ovat esikuviasi siinä, mitä teet?

-Esikuvia mul on tosi monta. Muutama, jotka on muovannu mua ja mun musiikkia on Lil Wayne, 50 Cent, Mac Miller ja Deftones. Vähän uudempina inspiraationlähteinä toimii DaBaby, Denzel Curry, Pop Smoke ja Comethazine. Mun suurin inspiraatio ja esikuva on kummiski oma itteni.

Mitä tuntemuksia räpin jatkuva valtavirtaistuminen sussa herättää?

-Räppäreitä tulee kokoajan lisää ja räppi on yks suurin genre koko maailmas täl hetkel. Saattaa jopa tuntuu silt, et uusien räppäreiden määrä tulvii yli. Uskon kuitenki, et loppujen lopuks sielt seast tulee paistaa läpi ne timantit, ketkä on luotu tähän hommaan.

Sun esikoisalbumisi ADRENALINE droppasi äskettäin! Voitko kuvailla levyä hieman omin sanoin?

-ADRENALINE on selvä merkki siitä, että oon löytäny mun oman soundin. Se on energinen ja pureva kokonaisuus. Ei yhtäkää fillerii, pelkästään koukuttavan kovaa träppii pop-rap -sekä nu metal-vivahteilla. Voin taata, et tää albumi pitää kenet tahansa kiinnostuneena alusta loppuun.

Oliko levyn kasaansaaminen pitkä prosessi kokonaisuudessaan?

-ADRENALINE sai alkunsa vuoden 2018 loppupuolella. Olin hiljattain tutustunu yhteen artistiin, joka tunnetaan nimellä Loki Wildin. Loki on räppäri sekä tuottaja. Yks ilta juttelin sen kaa ja se sano mulle: “seuraava juttu, mitä meijän täytyy tehä, on duunaa sulle albumi”

Olin tehny jo aiemmin Lokin kaa musiikkii ja julkassu pari biisii yhessä. Se myös tuotti kaikki mun albumin beatit, hoiti miksauksen ja heitti viel featin avausträkille. Koko albumis kesti noin vuos saada valmiiks ja oon siitä ihan sairaan ylpee.

Esityskielenäsi toimii englanti, tähtäätkö näin ollen myös kansainvälisille markkinoille?

-Mun päätavotteena on tulla kuulluks ympäri maailmaa, mut koen tällä hetkellä tärkeimpänä saada näkyvyyttä Suomessa.

Oliko vaikeeta saada enkkuilmaisu minttiin ja ketkä susta Suomessa vetää uskottavimmin lontooksi?

-Englanti on mulle tosi luontevaa, ollu jo pienestä pitäen. Musiikin suhteen mun ei sitä tarvinnu oikeestaan pahemmin harjoitella, ku olin jo monta vuotta puhunu sitä lähes päivittäin perheen ja frendien kaa. Ilmasen itteeni kaikista helpoiten englanniks.

Fiilaan muutamaa artistii Suomes, ketkä tekee englanniks musaa. Näilt artisteilt löytyy sellast asennetta, mitä meitsi kaipaa enemmän täs skenes: Loki Wildin, Gleu, Glayden ja VisaS2K. Suomen taso on kummiski nousemassa koko ajan.

Mitä suunnitteilla seuraavaksi?

-Nyt on suunnitteil jatkaa vaa mun soundin kehittämistä ja duunaa musaa, mist ite diggaan.