Kaikki on mahdollista sokeritakin alla.

Jokrates, oikealta nimeltään Joonatan Väisänen on oululainen rap-artisti, lauluntekijä ja muusikko ja myös tämän hetken hallitseva Räpin Suomenmestari. Inspiraationa Jokrates -nimelle toimii länsimaisen filosofian isäksi usein tituleerattu Sokrates, jota Jokrates pitää esikuvanaan.

Muita esikuvia hänelle ovat mm. Ruudolf ja Kanye West. 23-vuotias Jokrates panostaa tällä hetkellä säännölliseen musiikin julkaisuun sekä keikkailuun.

Oulusta käsin vaikuttava artisti julkaisi perjantaina tuoreimman sinkkunsa “Sokeritakki”, jossa yhdistyvät mielenkiintoisessa fuusiossa klassinen Hip Hop ja Justin Timberlake -tyylinen RnB.

Ota tuore sinkku haltuun alta:

Saimme Oululaisen kiinni haastattelun merkeissä, tsekkaa alta mitä artistilla oli kerrottavana tuoreesta sinkusta, itsestään artistina ja tulevaisuuden suunnitelmista!

Wadap Jokrates! Uus sinkku “Sokeritakki” tippui just, avaa hiukan omin sanoin träkkiä ja raota verhoa sun omaan näkemykseen biisistä!

“Sokeritakki on suora käännös englannin kielen sanasta ”Sugarcoat”, millä tarkoitetaan asioiden kuvaaminen todellisuutta miellyttävämpänä. Kappale kertoo siitä, miten nykyään moni artisti, pääosin räppäri, haluaa saada elämänsä näyttämään leveämmältä ja näyttävämmältä kuin mitä se oikeasti on.

Samaan ilmiöön törmää paljon myös sosiaalisessa mediassa, ja se on sitä kautta tarttunut selkeästi myös ihan taviskansaan. Toki pikku värikynä kuuluu hip hoppiin ja siihen ”syyllistyy” jokainen, mutta silti tulokulmani kannalta tätä biisiä voi ajatella pienenä näpäytyksenä räppäreille.

Kaikki on mahdollista, kun rokkaan mun sokeritakkii!”

Missä ja miten biisi syntyi?

“Olin turvapaikassani, Oulun pääkirjastossa, kirjoittamassa tähän biittiin aluksi hiukan erilaista biisiä. Biisin tuottaja ja isoveljeni Theo John oli äänittänyt jo alkuperäiseen biittiin fraasin ”You gotta spend money to make money”, mikä istui omaan musabisnes -hustlaukseen vallan mainiosti.

Tarkoituksenani oli tehdä biisi nimenomaan siitä, miten kaikki maksaa ja laatuun pyrkiessä rahaa kuluu väistämättä. Olin jo kirjoittanut biisin lähes valmiiksi, kun veljeni soitti minulle kirjastoon ja sanoi, että ”Pohdin tässä, että olis siisti tehä biisi nimeltä ”Sokeritakki.”

Innostuin ideasta ja siinä lyhyen puhelun aikana biisi sai uuden suuntansa. Fake it till u make it!”

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Jokrates (@jokratess) jakama julkaisu

Äijä on julkassut aktiivisesti sinkkuja 2019 ja 2020, onks tulevaisuudessa odotettavissa pidempää kokonaisuutta?

“Teimme veljeni kanssa huhtikuun karanteeniajan aikoihin n. 10 demoa EP:tä varten, joita lähdin lokakuussa viemään loppuun Helsinkiin sessioihin. Sain kuitenkin junassa vahvan vision, että haluan koko EP:n kertovan parisuhteestani ja uusista puolista, joita se on tuonut minussa esille.

Mikään tekemistämme demoista ei sopinut enää uuteen teemaan, joten aloitimme sillä reissulla EP:n teon uudestaan lähtökuopista. Projekti on haavoittuvainen, tunteellinen ja selkeästi henkilökohtaisinta musiikkia, mitä olen koskaan tehnyt.

Ensi vuonna putoaa!”

Mitä asioita haluat tuoda musiikillasi esiin? Onks sulla jotain suurempaa sanomaa mitä pusket musiikin kautta?

“Tähän mennessä luomani musiikki on ollut pääosin hyvän mielen musiikkia ilman mitään suurempaa agendaa. Toki olen tuonut esille joitain itseäni koskettavia aiheita, kuten Ikaroksessa, Mietelauseissa ja tavallaan Sokeritakissakin käsittelemäni yhteiskunnan luoma paine, mutta en ole raottanut verhoa itseni suhteen vielä kummemmin.

Olen tässä parin vuoden aikana kasvanut henkisesti ja kokenut uusia asioita, ja siksi haluan jatkossa tuoda haavoittuvaisuuttani sekä oikeaa ”minääni” esiin. Toki räppityylistä kuulee aina, että Jokrates on äänessä, mutta tulevissa julkaisuissa haluan avata vielä enemmän sitä, kuka Jokrates on.”

 

Uutta Jokrates-musaa siis odotettavissa enemmissä määrin ensi vuoden puolella! Ota artistin koko tuotanto haltuun Spotifysta ja visuaalinen puoli Youtube- ja Instagram-linkkien kautta!

Spotify:

IG

Facebook

Youtube