“Koitapa samalla tavalla tavata saatanan pakana” tykitteli Suomen nopein räppäri R-Syke reilut 10 vuotta sitten noilla suorastaan ikonisilla riimeillä, joista moni myöhempikin moottoriturpa on ottanut vaikutteita. Nyt mies kävi vuosien jälkeen taas telkkarissa rikkomassa oman ennätyksensä ja julkaisi sen kunniaksi kaksi uutta kappalettakin.

https://www.ruutu.fi/video/3592498

Wadap R-Syke! Rikoit juuri Ennätystehtaassa aiemmin tekemäsi Suomen ennätyksen nopeasti räppäämisessä ja vetosi oli kieltämättä ihan kingi! Onko mastro itse tyytyväinen suoritukseen vai siintääkö silmissä jo mahdollinen uusi enkka?

-Kiitos! Ihan tyytyväinen. Toki aina jää vähän hampaankoloon. Ehkä jätetään takaportti auki?

Lähetykseen marssiessasi sanoit tuntevasi jännitystä, mutta vaikutti silti siltä, että tiesit täsmälleen, mitä olit menossa tekemään. Oliko sulle siis selvää jo ennen kuvauksia, että nyt ennätys menee rikki ja miten monta kertaa arviolta reenasit suorituksen läpi ennen totuuden hetkeä?

-Oon leikitelly jo vuosia ajatuksella, että meen rikkoo enkan jos Ennätystehdas tulee takas. No sehän sitten teki paluun ja kun kerran kutsu kävi, niin pakkohan siihen oli tarttua. Olin kyllä tosi varma siitä, että lukemat menee uusiksi. Jännitystä aiheutti enemmänkin se, että tällä kertaa vedettiin studioyleisön eessä. Reenasin suoritusta sen minkä perhearjen ja työkiireiden jälkeen jäi aikaa. Ehkä viikon verran about tunti päivässä tuli nakeltua tehokkaasti.

Oot ollut maamme edelläkävijöitä noissa nopeissa tyyleissä jo pitkään ja esimerkiksi itse muistan kuulleeni sun suusta moottoriturpakamaa jo vuonna 2004. Mistä ja milloin innostus siihen alkoi?

-Vaikea muistaa milloin, mutta varmaan joskus vuoden 2002 hujakoilla. Oltiin isoveljen kans väsäilty muutama vuosi jotain räpin tapasta ja porukka tuli aina kyselee jossain Rollon yössä, että irtoaisko joku verse. Jossain vaiheessa se alkoi kai jo vähän kyrpimään, niin aloin sylkee niitä konekiväärinä. Sitten joku keksi ottaa aikaa ja sen takia piti olla aina hitusen nopeempi ku edellisellä kerralla. Bone Thugs oli kyllä noihin aikoihin tehosoitossa.

Jos sä saisit koota vapaasti valitsemasi ämseet tekemään suomiversion Tech N9nen Worldwide Choppers -pläjäyksestä, keitä tyyppejä ottaisit messiin?

-Itseasiassa vastaavanlainen versio oli joskus tekeillä. Sen toteutus eteni kuitenki sen verran hitaasti, että ideasta luovuttiin ja siitä tuli lopulta suomi/saame/enkku -kombo Tornado Epidemic. Nyt jos lähettäis työstää, niin nää nyt ainaki ois siisti kuulla samalla raidalla: Nit Lang, Maksimi Voima, Scarjalainen, MC Kajo, Talonpoika Lalli ja Ahti. Biitissä Bala ja kertsissä Ironface.

Juuresi ovat Lapissa, mikä tulee vahvasti esille esimerkiksi sun ja Talonpoika Lallin Meitsin Lappi -träkiltä. Millainen vaikutus nimenomaan Lapin räppiskenellä on ollut omaan uraasi?

-Tottakai iso vaikutus. Sillon, kun aloteltiin NSP:n jäbien kanssa, niin Tulenkantajat oli meille kaikille se suunnannäyttäjä. Rima oli heti alkuunsa nostettu sille tasolle, ettei mitä tahansa ripulia voinu tuuttaa ulos. Tekijöitä ja tervehenkistä kilpailua oli tosi paljon. Yhteisöllisyys muuten välittyy hienosti Lappi Itsenäiseksi -mixtapella, jolta löytyy muun muassa meidän Korpilaki -jengin eka julkastu biisi. Terkkuja koko Lappi gängille!

Julkaisit juuri pari upouuttakin biisiä sisältäneen Ennätystehdas 2-pack -sinkkupaketin! Mukana oli biisit nimeltä Räty sekä Räpätäänkö nopeesti? Haippaa noita biisejä hiukan omin sanoin.

-Räty on kunnianosoitus lapsuuden sankarille. Töissä ollessa päässä alkoi pyöriä punchline “heittämällä Suomen paras niinku Seppo Räty” Sen ympärille oli helppo rakentaa omakohtainen tarina siitä, miten urheiluhaaveet ja -tavoitteet vaihtu musiikkiin. Räpätäänkö nopeesti? taas on Ennätystehdas -setti biitin päälle räpättynä. Molempien biisien tuotannosta vastaa “Rollon Dre” Bala. Iso kiitos Jonille, sillä äijällä on skillii.

Mikä on sun seuraava suuri tavoite räpissä tai elämässä?

-En tiiä, onko mulla tällä hetkellä mitään sen suurempia tavotteita asetettuna. Perhe, työ ja musiikki. Pyrin niissä olemaan paras versio itsestäni. Musan saralla yritän edelleen kehittyä ja tehä parempia ja monipuolisempia biisejä. Uusia projekteja on jo alulla.