Iisalmelainen Pramatik pamautti pihalle eepeellisen verran rehellistä- ja tiukkaa suomiräppiä ja vastasi toimituksen kysymyksiin.

Yo Pramatik! Kerro jengille, kuka sä oot.

-Oon Tommi Laitinen aka Pramatik Iisalmesta. Oon tällä hetkellä 25 ja oon räppiä tehny noin 18-vuotiaasta asti tiiviisti ja silloin mä ylipäätään päätin, ettei tää oo mikään vitsi, vaan aletaan tätä tekee tosissaan.

Mikä on Funkkaa Taikka Kuole aka FTK?

-Funkkaa Taikka Kuole on kuopiolainen kollektiivi, johon kuuluu jengiä urbaanin kulttuurin ympäriltä kuten deejiitä, räppäreitä, video- sekä valokuvaajia.

Kollektiivi julkaisee myös levyjä kuten mun levyn ja järjestää tapahtumia, joista itselle rakkaimmat oli ehdottomasti Freestyle Tiistai, joka kehittyi myöhemmin Freestyle Or Dieksi. Ajelin aina Iisalmesta sinne räppäämään mikkiin friistailia ja sen arvoa ei voi korostaa liikaa mun kehityksen kannalta.

Kerro hiukan tuosta sun tuoreesta Ei treenaa -EP:stä.

Levyn synty tuntu tosi helpolle ja tekeminen oli tosi vaivatonta. Riimejä vaan tuli päästä ja tuntu, että on ihan liekissä, kun kirjotti niitä biisejä.

Tuottajia mulla oli useita: Alamaa, Antisankari, Steezy Joe ja Yosu, joka myös miksasi ja masteroi levyn.

EP:n nimi “Ei treenaa” tulee mun aika yleisestä keikkahuudatuksesta “Iisalmi ei treenaa, Iisalmi räppää”, joka synty siitä, ku mun frendi koitti räppää Henkassa aiheesta, joka ei ihan onnistunut, johon Niko Nova totes, että muistakaa treenata, johon mä totesin, että Iisalmi ei treenaa ja siitä se lähti.

Levy on mun mielestä tosi räppilevy, jossa on yhdistelty eri saundeja ja se koostuu musta kahdeksasta bängeristä ja idea olikin ottaa aika paljon livekulmaa noihin biiseihin, että nää toimii keikoilla.

Keitä sä pidät esikuvinasi suomiräpissä?

-Meikän selkeet esikuvat kyllä Suomesta on Elastinen ja Gettomasa, mitä tullu eniten kuunneltua. Elastisen live-esiintyminen on niin päällikköö touhua, että huhuh ja Masalla riimit ja flou on kans iha övereit.

Mitkä on sun omat suurimmat vahvuutesi ämceenä?

-Omat vahvuudet mä nään riimeissä, floussa ja live-esiintymisissä.

Riimeihin ja flouhun on tehty paljon töitä ja oon aina halunnut olla niissä taitava, että täyttäisin mun omat standardit hyvästä räppäristä plus meikän keikat on kyllä sellasia, että jengi otetaan haltuun ja on varsin räppimeininki.

Kerroitkin jo hieman freestyle-taustastasi. Mikä on sun suhde nykyään vapaatyyliin tai battletouhuihin?

-Freestyle on ollu joskus mulle tosi rakasta hommaa, mutta pakko sanoo, ettei se enää oo. Haluan nyt alkaa profiloitua niin sanotusti keikkailevana -plus biisejätekevänä räppärinä.

En sano ikinä, ettei ikinä, mutta bätleihin en todennäköisesti enää lähde paitsi, jos joku lähtee haastaa mua, eikä omaa itsesuojeluvaistoo haha. Silloin tällöin freestailailen kavereitten kanssa jos on fiilistä, ei sen enempää.