Suomiräpin super-kokoonpano Joku Roti Mafia laittoi ulos uunituoreen sinkun ja vielä videon kera tarjoiltuna.  Kyseinen Samaa vanhaa -niminen träkki on samalla kollektiivin vika single-lohkaisu heidän tulevalta levyltään ennen sen ilmestymistä. Tsekkaa video alta!

“Samaa vanhaa kumartaa juurille: neliraitureille ja vanhoille taitureille. Teimme kappaleen, kuten koko pitkäsoiton, livenä Shuren 58 -mikkeihin. Koettiin, että se on paras tyyli meille, ja siinä välittyy myös se, miltä Joku Roti Mafia kuulostaa livenä”

Äskeiset sanat ovat lainattu kappaleen mediatiedotteesta ja ne ovat yhtyeen omasta suusta. Sen lisäksi, että kuvaus on sattuneesta syystä osuva, on se myös monessa mielessä melkoisen kiinnostava.

Ensinnäkin, se antaa selvää osviittaa siitä, minkälaista meininkiä Mafian joulukuussa ilmestyvältä Pääpirut -albumilta mahdollisesti sopii odottaa. Toiseksi, se antaa faneille pienen kurkistuksen kulissien taakse, suoraan studioon, missä taika tapahtuu.

Kolmanneksi, se kertoo selkeää tarinaansa yhtyeen tinkimättömyydestä tyylissään sekä ailahtelemattomuudesta asenteessaan. Samaa vanhaa onkin oikein osuva nimi kappaleelle, sillä biisi tuoksahtaa vahvasti vanhalle koululle, tosin ilman ummehtuneisuuden häivääkään.

Laadukkaiden possebiisien -sekä saifferien ystävänä mulle on mahdotonta olla digaamatta menoa, missä kerätään joukko ansioituineita sylkemisen ammattilaisia yhteen jonkin tiukan biitin ympärille, kuten Samaa vanhaa -biisin tapauksessa on käynyt ja sama koskee toki Mafian muutakin tuotantoa.

“Vaikka vuodet vierivätkin, niin koplan meininki pysyy edelleen uskollisena tyylilleen”, jatketaan kappaleen tiedotteessa.

Muotien muuttuessa onkin aina ajoittain merkityksellistä myös muistaa, että “joku roti, se pitää olla!”