Tiedossa harvinaista herkkua Boombap-rapin ystäville: REKS (usa) ja JXO yhdessä Helsingissä, Kajaanissa, Jämsässä ja Rovaniemellä 28.-29.09. sekä 5.-6.10.

Helsingin Elmun baari (pe 28.09), Kajaanin PeeVeeBar (la 29.09), Jämsän Ravintola Jokilaakso (pe 5.10) sekä Rovaniemen Bull Bar & Grill (la 6.10). Siinä ajankohdat ja mestat niille, joita ginostelee spessumpi liveshowpaketti Suomen synkkenevään syksyyn. Eikä hintakaan päätä huimaa: pääsyliput 6-15€.

Laajassa suosiossa ja kiihtyvässä nosteessa olevan JXO:n matka päättyy tähän vuoteen yhtyeen ilmoitettua lopettamispäätöksestään. Jeren, Oden ja tuottaja Iisi-Iin muodostama kokoonpano on livenä parhaimmillaan ja esiintyy REKS:n mukana edellä mainitulla neljän keikan kiertueella. Nyt on siis viimeisiä mahdollisuuksia nähdä kyseinen poppoo ilmielävänä yhdessä – ja yhdessä UG-hiphopin uranuurtajan kanssa.

Iltojen pääesiintyjänä toimiva Bostonilainen jenkkiräpin pioneeri Reks on tuttu nimi jokaiselle hip-hop musiikin ystäville. Alkukesästä 2018 Jyväskylässä ja Tampereella pyörähtänyt lyyrikko palaa nyt Suomeen osana juuri julkaistun uuden levynsä Euroopan kiertuettaan. Reksin hittibiisit kuten This or that, Saygoodnight ja 25th Hour ovat tehneet artistista suositun maailmanlaajuisesti. Uransa aikana hän on julkaissut kymmenen albumia sekä lukuisia EP:tä/mixtapeja.

Sanataituri on kerännyt ehdokkuuksia useissa arvostetuissa musiikkigaaloissa ja voittanut mm. Indie album of the year 2011 -tittelin (UMA). Reksin musiikkivideot ovat keränneet YouTubessa miljoonia katselukertoja. Yhteistyötä hänen kanssa ovat tehneet mm. legendaariset DJ Premier, RA The Rugged Man, Styles P, Alchemist, Termanology, Hi-Tek ja Onyx.

Reksin liveshow on kaikessa valtameren takaisessa karismaattisuudessaan energistä maailmanluokan meininkiä, joka sytyttää katsojansa liekkeihin ja saa suomalaisenkin yleisön syttymään. REKS:n mukana lavalla nähdään Lucky Dice.

 

 

Feat tavoitti JXO-tuottaja Iisi-i:n kommentoimaan tempausta:

Miksi minikiertueen esiintymispaikoiksi on valikoitunut Helsingin lisäksi vain pienempiä paikkoja, kuten Jämsä, Kajaani ja Rovaniemi?

REKS oli Suomessa vierailemassa Kesällä 2018, ja teki osan isoista kaupungeista kyseisellä kiertueellaan. Kun halu palata Suomeen heräsi, niin päätettiin, että valitaan eri kaupunkeja tulevalle kiertueelle. Myöskään JXO:n kanssa ei olla oltu koskaan keikalla kyseisissä kaupungeissa (Helsinkiä lukuunottamatta), niin ajateltiin että myös meidän on aika vierailla viimeisellä kiertueella ko. kaupungeissa kun vielä tällainen mahdollisuus siihen on!

Tunnetteko REKS:in jotakin kautta, vai onko sattumaa, että keikkailette yhteisellä kiertueella?

Tehtiin yhdessä biisi REKSin kanssa (JXO feat. REKS, joka tulee ulos myöhemmin tänä vuonna) herran edellisellä vierailulla, ja siitä asti ollaan oltu yhteyksissä erittäin tiiviisti. Ja kun REKS alkoi suunnittelemaan uutta Euroopan-kiertuetta, niin luonnollisesti päädyttiin yhteisiin keikkoihin sitä kautta.

Feat tavoitti myös REKSin:

Hi and welcome to Finland! I heard you will have some performances with JXO in Finland next few days. What do you expect from this tour and Finnish audience? Do you want to say something to Finnish hiphop folks?

I am on tour in Finland with Short Fyuz, Lucky Dice and J Sparks to promote my new album “Order in Chaos”, produced entirely by Short Fyuz. This is the 2nd trip to Finland in less than 5 months me and Lucky Dice to also promote the new label BMGI (Bullies Music Group Inc).

We expect an incredible turnout with the Finnish crowd thanks to support of such an incredible group like JXO. We have now the pleasure of working along side them on stage after spending time in the recording studio a few months ago. We look forward to further opportunities like these.

Ota siis vinkistä vaari ja hommaa lippusi lähimpään pitäjään!