Jyväskylän suurlupaus Pyrythekid on pysynyt aktiivisena debyyttialbuminsa julkaisun jälkeenkin, josta todisteena toimii eilen dropannut sinkku Epäkohtelias, joka on miehen eka Monspin alla julkaistu biisi.

Ihan ekaksi on sanottava, että hyi miten hyvä biitti! Jo kappaleen alkumetreillä naamalleni nousi se kuuluisa ilme kuin olisin juuri haistanut jotain ällöttävää ja oli pakko tsekata heti, kuka tästä bängeristä on vastuussa.

Tuottajia biitin takaata löytyi yllättäen isompikin lista toinen toistaan kovempia kavereita ja siinähän se syy taustan taivaallisuuteen liekin. Nämä nimet ovat Pielmann, Ruuben, Fractious Frank, Skywalk sekä J Keezy, big up!

Biisin bängeriys ei tosin suinkaan rajoitu sen biittiin, vaan raidan räpit ansaitsevat ylistyksen yhtä lailla. Oikeastaan voksut toimivat kaikin puolin sekä kauttaaltaan niin hyvin, että on turhaa edes selittää sitä sen yksityiskohtaisemmin. Seuraava kappaleella kuultava laini kuitenkin tiivistää asian ehkä parhaiten:

Me tuotiin lande muotiin selkeesti / niin isolla et Jyväskylä luotiin genreksi

Kappaleella onkin havaittavissa melkoista JKL-reppausta, nimittäin sillä vierailevat vielä Axel Kala sekä Gettomasa! Pyry itse on kommentoinut asiaa kappaleen mediatiedotteessa näin:

-Näin vahvan JKL-porukan kanssa biisin tekeminen on maukas juttu. Oon todella tyytyväinen lopputulokseen.

Niin ovat fanitkin, nimittäin ainakin tätä juttua kirjoittaessa kappale komeilee Youtuben trendaavien videoiden kärkikahinoissa. Totta puhuakseni mun on lisäksi väitettävä, että tämän on oltava vuoden kovimpia suomijulkaisuita räpin saralla.

Ota träkki haltuun myös Spotifysta tästä alta!