Freestyle-taituri Kajolta ilmestyi tänään Taistelu Jatkuu -niminen single, jonka taustalla on niin legendaarinen ja suuri tekijäryhmä, että sana POIKKEUKSELLINEN on paikallaan.

Biisissä kohtaavat sujuvasti nykypäivä ja 70-luku, niin sisällöllisesti, kuin myös musiikillisesti. Modernin pehmeä, mutta jämäkkä biitti on Monman ja Mishabeatsin käsialaa ja Kajon itsensä lisäksi sillä kuullaan myös niin ikään kantaaottavista teksteistään tunnettua Palefacea. Kirkasääninen Vicci hoitaa kertosäkeet loistavasti ja melodiakulku kumartaa selvästi 70-luvun laululiikkeen suuntaan. Selitys tähän löytyy maineikkaan Kom-teatterin kapellimestarina 1973-1982 toimineen Eero Ojasen laulusovituksista. Viimeisen silauksen kappaleelle antavat laulullaan Agit Prop-kvartetissa vaikuttaneet Sinikka Sokka ja Monna Kamu.

Kotimaisen, kantaaottavan räpin ja laululiikkeen välillä on selvästi yhteys; mitä karkeammaksi yhteiskunnallinen tila luisuu, sitä sisällökkäämpää musiikkia syntyy. Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan.

Singlen miksauspuolesta vastaa Aitoaho ja masteroinnista Koija Kaa ja se on lohkaistu Kajon tulevalta pitkäsoitolta Tää on vast alkuu (Mundo Productions).

Check it out!