Kake on yksi turkulaisista nuoremman polven räppäreistä, jotka eivät pidä sen suurempaa ääntä tekemisistään. Musiikkia tehdään löysin rantein, omin ehdoin ja kaikki annettava otetaan vastaan, mutta hauskanpitoa ei lopeteta. Featin toimitus otti yhteyttä salaperäiseen nuoreen lahjakkuuteen ja selvitti mikä saa miehen tikittämään.

24 -vuotias Kake (oikealta nimeltään Karlo Lehtinen) on tehnyt musiikkia jo useamman vuoden melko matalalla profiililla. Isäntänä saaristossa sijaitsevassa tilaussaunassa leipänsä tekevä nuorukainen taitaa rennon ja varman räppiflown lisäksi myös laulamisen ja omien sanojensa mukaan kiinnostusta myös r’n’b:n suuntaan riittää. Alkusysäyksen lapsuudenkodin levykokoelmista saanut mies on omannut alusta asti omanlaisen kosketuksensa mikrofoniin ja vakuuttanut materiaalillaan vanhempiakin tekijöitä.

“Kake on älyttömän lahjakas ja omaa selvästi potentiaalia ns. “isoksi nimeksi”. Monista muista nuorista tekijöistä eroten hänellä on ollut alusta asti käsitys punaisesta langasta biisien suhteen. Eli ei tule studioon luuri täynnä irrallisia bareja, vaan ymmärtää rakenteita ja draamankaarta.” -Isimasa

“Kake osaa ilmaista itseään yhtäaikaa lakonisesti, mut kuitenkin monisävyisen melodisesti. Matsku on yhtäaikaa flexaavaa ja arkista. Vaikka joissain jutuissa mennään tahallaan pöhköksi, äly ja kirjoitustaito paistaa riveiltä läpi.” -k!RBy, Ronskibiitti

Kake kuvailee itseään musanistiksi ja kertoo esimerkiksi bluesin hypänneen erityisesti esiin muun musiikin joukosta junnuna kodin musiikkikokoelmaan tutustuessa. Toisaalta miehen musiikkimaku ei rajaudu juurikaan genreihin, vaan “hyvä musiikki on hyvää musiikkia”.

Muutama vuosi takaperin k!RBy (oikealta nimeltään Krister Hjort), toinen Ronskibiitti -bändin alkuperäis -mc:istä sai kuullakseen nuoren serkkunsa ensimmäisiä biisikokeiluja ja totesi matskussa olevan sen verran potentiaalia, että vei Kaken mukanaan turkulaisen Isimasan studiolle kokeilemaan biisintekoa. Jo ensimmäisessä sessiossa sovittiin EP:n tekemisestä, sen verran kova oli ensipuraisu. Vuosien 2015 -2016 aikana Kakelta ilmestyi Isimasan tuottamaa vanhemman saundin materiaalia, joka sai soittoa esimerkiksi Kultabassokerhossa ja “KRK” -biisi jopa linkattiin Rumban julkaisuun harvinaislaatuisesti Soundcloudista.

 

KUUNTELE KAKEN VANHEMPAA MATERIAALIA:

 

Soolomusan rinnalla äänitettiin myös Kaviaari Mafia -nimistä projektia, jossa Kaken lisäksi mikissä sylki myös rikostoveri Icy J, joka teki myös pääosin kokoonpanon biitit. Miehet tekivät esimerkiksi loistavan coverin Gucci Manen “Lemonade” -biisistä. Kaviaari Mafiaa ei ole edelleenkään kuopattu ja aika näyttää, saadaanko kyseistä kampetta kuulla vielä jatkossakin.

Kake on kuulunut aikaisemmin Pinehill Klik -porukkaan ja vaikuttaa tätä nykyä $altyboiz -nimeä kantavassa kokoonpanossa, jossa vaikuttavat myös omalla materiaalillaan vakuuttanut Hurjamayn ja eturivinkin artisteja tuottanut, tätä nykyä Tampereella vaikuttava Slushher. Erinäiset, toisistaan saundillisesti eroavat projektit vuosien varrella korostavat hyvin sitä, miten moniulotteisesta tekijästä on kyse. Tuntuu siltä, että Kaken voi pistää mikkiin minkälaisessa tahansa projektissa ja lopputulos on erittäin kova.

Kakea on nähty livenäkin jo useampia kertoja, viimeisimpinä Mukisportin järjestämillä Mukifest -pienoisfestareilla Turun Linnan kupeessa ja Turbaani Festivaaleilla. Myös live -esiintymiset vakuuttavat ja toivon mukaan niitä tullaan näkemään tulevaisuudessa enemmänkin.

Syyskuussa 2018 Kake tiputti PHK- toverinsa 2xshrimpin kanssa 10 biisin Memphis -henkisen SHRIMPCAKE -mixtapen Soundcloudiin ja kuluvan vuoden heinäkuun lopulla Youtubeen ilmestyi 11 raidan soololevy Kakkukestit, jolla vierailevat jo mainittu Hurjamayn ja Eksynyt Poika. Hauska yksityiskohta julkaisuilla on LVZYVZZ -nimisen houstaajan huvittavan aneemiset välispiikit. Albumin kuulee tällä hetkellä ainoastaan juuri Youtubesta ja Soundcloudista, mutta myös Spotifyhin julkaisu on tulossa käytyään ensin Maistin kultasormen Hestensin käsittelyssä.

Kakkukestit on jätetty soundeiltaan miellyttävän lo-fiksi ja streetiksi ja Kaken nokkela sanailu pitää kuulijan hyvin otteessaan. Biisien spektri on myös mukavan laaja melodisista synavetoisista klubistygeistä jazzahtaviin samplebiittien ja mukaan mahtuu myös moshpiteissä toimivaa raa’empaa bängeriä.

 

KUUNTELE KAKEN “KAKKUKESTIT” -ALBUMI:

 

KUUNTELE SHRIMPCAKE -MIXTAPE: https://soundcloud.com/2xshrimp/shrmpcke-hosted-by-lazyazzmvtvfvkv