Tamperelaislähtöiset suomirap-pioneerit Kalle Kinos & Tiedemies julkaisivat jatko-osan Kalevacation -saagalleen. Överdogin kautta julkaistu Kalevacation 2 koostuu seitsemästä kappaleesta ja vierailijoina häärii luonnollisesti muitakin manseräpin veteraanitekijöitä.

Tämä artikkeli kannattaa plärätä loppuun saakka, sillä toimitus sai duon toisen osapuolen, Kalle Kinoksen kiinni puhelimitse levyn tiimoilta. Saimme räppäriltä omakohtaisen näkemyksen jokaisesta biisistä ja yleistä läppää levyn tekemiseen liittyen.

Audioklipit kuunneltavissa alhaalla.

Pommeja sample-biittejä, nokkelaa riimittelyä, rennon itsevarmaa otetta sekä tottakai leveää Tampereen murretta. Niistä on Kalevacation 2 tehty ja jälki on tälläkin kertaa vakuuttavaa.

Lätyllä liikutaan suomiräpin suurkuluttajille pitkälti tutuissa teemoissa eli dokaamisessa, pokaamisessa, huslaamisessa ja tottakai bustaamisessa, mutta ote on originaali ja Kinoksen flow jälleen lähes koskematon.

Avausbiisi Eka kiekka aiheutti jo ensisekunneistaan asti miellyttäviä nostalgiapärinöitä ja toi ainakin etäisesti mieleen vanhat FLG– kuviot. Tiedemies ansaitsee muutenkin mitä suurimmat propsit levyn biittipuolesta ja on ilo kuulla, että eräs suomimeininkien alkuaikojen lempituottajistani pystyy yhä pudottamaan tämän tason helmeä.

Kinos ansaitsee toki arvostuksen myös, nimittäin miehen tyylit vaikuttavat vain sulavoituneen vuosien saatossa. Räpit onnistuvat olemaan samaan aikaan jotenkin mukavan simppeleitä ja erittäin helposti lähestyttäviä, mutta toisaalta ne yllättävät kuulijan toistuvasti nasevuudellaan sekä terävyydellään.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kalle Kinos 🥶 (@kinos931) jakama julkaisu

Meno on muutenkin mukavan laidback lätyn synkimmilläkin biiseillä ja huumoria sekä itseironiaa on onnistuttu hyödyntämään erittäin taidokkaasti. Faktan ja fiktion raja onkin albumilla ajoittain häilyvä, kuten myös kuulijan käsitys siitä, missä ajassa milloinkin liikutaan ja tämä antaa levylle elokuvamaisen kiintoisan sävyn.

Omaan makuuni levyn mahdollisesti parhainta antia edustavat Silkinpehmeen kanssa duunatut yhteiskappaleet OHO sekä Kuosia ja musaa, joilla on hyödynnetty hienosti saifferi-henkistä vuorotellen sylkyä. Fiittibiiseistä myös A&M oli oikein onnistunut ja oli siistiä tsekata verse Spesialistilta, sillä kaveria ei turhan usein mikin varressa enää nykyään kuule.

Koko lätyn pystyy helposti kuuntemaan ilman skippauksia alusta loppuun ja vaikka useamman kerran putkeen. Extra-arvostus vielä siitä, että Kalevacation 2 on sellaista kamaa, mitä itse voisin kuvitella fiilisteleväni oikeastaan missä tilaisuudessa- tai ympäristössä tahansa, oli se sitten livenä, automatkalla tai vaikka yksin kotona.

Tämän kaltaiset levyt saavat olon ylpeäksi siitä, että juuri rap on se genre, mitä pitää ykkösjuttuna.

Kuuntele Kalle Kinoksen mietteet platasta kuvan alta!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kalle Kinos 🥶 (@kinos931) jakama julkaisu

Kalle Kinoksen mietteet ja näkemykset biiseistä sekä levystä :

Mikä on Kalevacation ja kuinka se syntyi?

1. Eka Kiekka

2. OHO feat. Silkinpehmee

3. Päivänvalos

4. A & M feat. Spesialisti

5. Kaleva Teki Musta Eläimen

6. Kuosia Ja Musaa feat. Silkinpehmee

7. Outro

Shoutoutit ja tulevaisuuden suunnitelmat