Perinteistä boombap -tyyliä edustava FAM (aikaisemmin Flowboysfam) on pysynyt erittäin aktiivisena vuodesta toiseen. Bändin muodostavat Kasper Vee ja Kekkonen ovat tiputelleet materiaalia ahkerasti sekä yhdessä, että sooloina. Tällä kertaa tarkastelussa on duon ensiksi mainitun räppärin uusi single Tulipää, jolla vierailevat myös Mäklee ja Juno.

Aikaisemmin Olari 21 Musiikin rosterissa vaikuttaneet miehet päättivät siirtyä eteenpäin vuonna 2018 julkaistun Fyysisii -levyn jälkeen ja kumpikin räppäreistä perusti oman lafkansa, Kekkonen Urho Studiot ja Kasper Vee Tykki Recordsin. Kasper luonnehtii omaa pääkallopaikkaansa seuraavasti:

“Meillä on pari vuotta ollut studiomesta Suvelassa Espoossa. Meit on siinä studioporukassa viis kundii, joista ainoastaan minä ja Käteinen tehään musiikkia. Meidän studioporukka on Tykki -klikki ja se studio Tykkistudio. Tykki Recordsin kautta tällä hetkellä julkasen Kasper Vee -kamat, mun ja Käteisen yhteisprogista Kahen Koon Keikka ja Taisto x Kasper -juttuja. Eli kaikki mun jutut periaattees. FAM on toki vielä pystyssä ja meil on aika valmiina uus levy, vaikka ollaankin tehty nyt enemmän omia juttuja. Mul on useempi levy työn alla samanaikasesti.”

Uusi Tulipää -single on eräänlainen inhorealistinen ja kaunistelematon tunnustus naiselle, joka on joutunut katsomaan vierestä levottoman taiteilijasielun elämää ja menoa. Oma kusipäisyys tunnustetaan rehellisesti, mutta myöskään sen parempaa tulevaisuutta tai muutosta ei luvata. Jos pelimies – tai rikollismentaliteetti sisällä on, se myös pysyy siellä. Jokainen biisin kolmesta räppäristä kuulostaa uskottavalta ja siltä, että kyseisistä asioista on kokemusta. Artistin kommentti uudesta biisistä:

“Me duunattiin Mäkleen kanssa toi ”Tulipää” -biisin pohja meijän FAM FYYSISII-levyjulkkareiden jatkojen hämysissä ja sumusissa meiningeissä. Paikalla oli muitaki räppäreitä, mut muut taisi olla liian pierussa osallistuakseen biisintekoon. Haha! Myöhemmin Mäkleen kanssa fiilisteltiin biisiä sen verran, että päätettiin tehä siitä ihan kunnon biisi. Tuottaja Johnny Crash rakensi mun kanssa uuden biitin acapellojen alle. Orkkis biisi tehtiin nimittäin yhteen jenkki -instrumentaaliin. Siinä oli yks verse vapaana ja funtsinettä Juno sopis tähän ku nenä päähän, joten pyysin hänet messiin. Mun ja Mäkleen osuudet on alkuperäset nauhotukset. Yritin nauhottaa kertsejä uusiks, koska raidoilla kuuluu jatkojen meteli taustalla, mutta en saanut yhtä oikeeta tunnelmaa joten raidat on alkuperäsestä sessarista. Biisin valmistumiseen meni siis noin vuosi. Se pitkään lojui laatikossa. Ollaan kaikki tyytyväisiä lopputulokseen. Videon kuvaajaksi pyysin mun vanhaa ystävää ja luottokuvaajaa Samir Abyaa. Päätettiin tehdä jotain yksinkertaista ja kaunista. Less is more aina välilä. Saatiin vielä kaunis Lena tanssimaan videolle. Lopputulos on mielestäni kuin biisi ja sen tekstit itsessäänkin, helvetin ruma mutta kuitenkin jollain perverssillä tavalla kaunis.”

Kasper Vee Facebookissa: https://www.facebook.com/kaspervee/

Tykki Records Instagramissa: https://www.instagram.com/tykkistudio/?hl=fi

 

TSEKKAA UUSI “TULIPÄÄ” -VIDEO: