Suomiräpin mahdollisesti legendaarisin ohjelma Kultabassokerho teki eilen odotetun paluunsa uudistetussa muodossaan videopodcastina! Tavoitin MC JiiPeen fiilistelemään kanssani mm. ohjelman kunnianarvoista historiaa sekä sitä kuuluisaa skenen tilaa. Can I get a Kukukultabassokerho?!

Wadap JiiPee! Muistatko vielä, mitä ajatuksia liikkui päässä, kun teit ensimmäistä KBK-lähetystäsi?

-Muistan, et liikku päässä vaan hirvee jännitys, et ei osaa käyttää ollenkaan niitä studiovehkeitä. Mä en ollu ikinä soittanu mitään levyjä tai muutenkaan näprännyt sellasen tekniikan parissa, ni se meni siinä jännittäessä kyl se eka lähetys.

Oliko tuolloin jo aavistusta, että KBK kasvaisi nykyiseen legendaariseen statukseensa vielä jonain päivänä?

-Ei sillon voinut tietenkään nähdä etukäteen vielä kaikkea, mut kyl mä olin silloin jo varma siitä, et Kultabassokerho-konseptissa on potentiaalia ja tiesin, et suomirap on sellasessa bubbling under-tilassa sen 2000-luvun alun aallon jälkeen.

Vaikka se olikin vähän naurunalaista kans ja tällä tapaa, ni silloin tuli paljon klassikkolevyjä, pienlevy-yhtiöt nousi ja kaikkee. Kyl mä potentiaalin jo silloin tiesin.

Onko historian varrelta jäänyt mieleen lähetyksiä, joissa jo tapahtumahetkellä tuntui siltä, että nyt ollaan asioiden äärellä niin sanotusti?

-Noi freestylesessari-lähetykset nousee päällimmäisinä mieleen. Etenkin ne ekat ja ku se homma lähti siitä rullaamaan, ni silloin tietyllä tapaa tiesi, et ne on jotain tosi erityistä hommaa radiossa ainakin.

Heitä vielä joku random-stoori lähetyksistä vuosien takaa, joka on jäänyt mieleen joko hyvässä tai pahassa.

-Kerran olin tekee Kultabassokerhoa yksin ja Olli PA oli tulossa vieraaks. Mä sit onnistuin lukitsee meidät ulos sieltä studiotiloista kesken lähetyksen ja sit yritin punttaa Ollia sinne studion ikkunaan, et se ois murtautunut siitä sisään.

Lopulta me jouduttiin soittaa Zapasnikille, joka tuli taksin kanssa paikalle avaamaan oven.

Kuinka erilaiselta susta suomen rap-kenttä näyttää nyt verrattuna ohjelman alkuaikoihin?

-Suomirap-kenttä on nykyisin tietysti paljon isompi, laajempi ja monipuolisempi. Paljon enemmän tyylilajeja, alagenrejä ja kaikkee. Mageeta, se on nyt kansanmusaa.

Mikä on oleellisin syy, miksi KBK:n kaltaiselle ohjelmalle on edelleen tilausta ja mikä on omasta mielestäsi suurin vahvuutenne verrattuna muihin rap-aiheisiin podcasteihin?

-Paitsi, että ollaan asiantuntevia toimittajia, niin varmaan Kultabassokerhon instituutio ja kaikki se yhteisö, mikä meidän ympärillä on. Tarkoitan kaikkia kuuntelijoita, meidän datapankkeja ja tommosia. En mä koe, et meidän tarvii kilpailla kenenkään kanssa. Me ollaan Kultabassokerho.