Otimme selvää viiden yrityksen tilanteesta miten COVID-19 eli Korona virus vaikuttaa toimintaan, myyntiin sekä tulevaisuuteen.

Haastattelimme nyt yrityksiä My Favorite Things, BeyondVariety second-handThe Athletes Foot sekä Beamhill.

Palvelualoilla altistutaan herkemmin varsinkin myymälöissä.
Kaupoissa vierailee laaja ja monipuolinen asiakaskunta tietysti eri puolilta maailmaa ja Suomea, miten siellä voidaan, onko henkilökunta kunnossa?

My Favorite Things:
-Täällä voidaan tilanteeseen nähden toistaiseksi ihan hyvin.
Etätyöthän ei meitä kosketa, niin koitamme pitää huolta hygieniasta ja mieli mahdollismman kirkkaana.

-Onneksi kauppamme perusasetelma on muutenkin yleensä yksi myyjä ja yksi asiakas kerrallaan, varsinkin näinä aikoina kun vähemmän trafiikkia kaupungilla niin harvoin pääsee mitään ruuhkaa kasaantumaan kaupalle.
Voimme pitää helposti kunnioittavan turvaetäisyyden asiakkaaseen karsimatta asiakaspalvelun laadusta.
Jos tilassa on muitakin asiakkaita niin suosittelemme pitämään pienen turvavälin toiseen.
Lähimaksua suositellaan silloin kun mahdollista, putsaamme korttimaksupäätteen jokaisen tapahtuman jälkeen.

Variety second-hand:
Kiitos kysymästä, täällä ollaan terveinä.

Beyond:
Henkilökuntamme on kunnossa, kiitos tehokkaan hygienian ja muiden varotoimien.

The Athletes Foot:
Kiitos kysymästä. Olosuhteisiin nähden kaikki on hyvin ja henkilökunta terveenä.
Pidetään ajatukset positiivisina haastavasta tilanteesta huolimatta.

Beamhill:
Vierailut on nyt vähentyneet aika merkittävästi. Toistaiseksi ainakin kaikki ollaan pysytty kunnossa.

 

Miten teillä on varustauduttu henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuuden ja terveyden varalle? Oletteko muuttaneet käytäntöjä ihmisien kohtaamisen tai oston/myynnin varalle?

My Favorite Things:
-Kuten mainitsin, niin käsihygienia pitää olla kunnossa ja pieni terve ”turvaväli” työkavereihin ja kaupalla käyviin asiakkaisiin.
Maksupäätteet, kassa ja muut pinnat desinfioidaan jatkuvasti.
Asiakkaille olemme painottaneet, että myymälän lisäksi verkkokauppa toimii aivan normaalisti ja koko tarjonta on myös tarjolla siellä, muutamaa Niken erikoismallia lukuunottamatta.
Paketit kulkevat kotimaan sisällä päivässä tilaajalle perille ja jos haluaa noutaa tilauksen kaupalta, niin voimme tuoda paketin myymälän ulkopuolelle pyynnöstä.
Jätetään myös päivittäiset kättelyt ja nyrkkieniskut pois, eiköhän hetkeksi pelkkä moikkaaminen riitä 🙂

-Henkilökuntamme määrä on pieni, ja olemme myös muuttaneet päiväjärjestystä että yksi kaveri hoitaa lähinnä yhtä tonttia, vähennetään keskenään vierekkäin työskentelyä ja hengailua varmuuden vuoksi.
Käytännössä voimme hoitaa asiakaspalvelun täysin samalla laadulla mitä normaalitilanteessakin, rohkeasti vaan meiliä [email protected] tai puhelua 0504621505 kaupallemme ja autamme parhaamme mukaan tilausta tehdessä!

Variety:
Toistaiseksi pidämme kivijalamme kiinni mutta seuraamme tilannetta jatkuvasti. Suunnitteilla on myyntejä ainakin instagramin kautta piakkoin. Verkkokauppamme yritämme saada taas toimimaan mahdollisimman pian!

Beyond:
Olemme tehostaneet puhtaanapitoa ja kosketuspintojen desifiointia.
Luonnollisesti kontakteista pidättäydytään.
Hymyjä ja katsekontaktia meillä viljellään sitäkin enemmän 🙂

The Athletes Foot:
Myymälähygieniaa on tehostettu; desinfiointia on lisätty mm. maksupäätteen, kassan ja muiden kosketuspintojen osalta. Pidämme myös asiakkaisiin ja työkavereihin hieman normaalia pidemmät ”turvavälit”.
Koska asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus on nyt ensiarvoisen tärkeää, olemme ottaneet verkkokaupan ilmaiset noutopistetoimitukset käyttöön.

Beamhill:
Siivoustoimia lisätty, kaikki kahvat ja pöydät pyyhitään desinfioivalla aineella monta kertaa päivässä samoin kuin kaikki maksupäätteet yms. Suurin lisäys käytäntöön tai palveluun on kotiinkuljetus Helsingin alueella. Eli meiltä pystyy helsinkiläiset tilaamaan kauppa-autolla tuotteita nyt myös suoraan kotiin. [email protected] tai lähestymällä sosiaalisessa mediassa. Lisäksi toimitamme ympäri Suomen Postin kautta.

 

Näkyykö tilanne kassavirrassa? Miten yritys joutuu mahdollisesti karsimaan kuluja?

My Favorite Things:
– Tilanne eskaloitui niin äkkiä, onneksi ei nollamyynteihin olla tiputtu mutta myymälässä asioivien asiakkaiden määrä on vähentynyt radikaalisti.
Tottakai tässä pitää kaikki ylimääräinen karsia pois ja koittaa keskittyä tekemään työt niin hyvin kuin tässä tilanteessa on mahdollista.

– Katsotaan päivä ja viikko kerrallaan.
Pyöritämme nettikauppaamme ja kivijalkaamme vähintäänkin ”noutopiste” tyylillä auki niin kauan kuin pystymme.
Vaikka ulkonaliikkumista ei varsinaisesti suositella, niin uskon että skeittaamassa voi käydä täysin vältellen ihmiskontaktia. Hanskat käteen ja turvaväli kanssaskeittaajiin.
Uskon että skeittikamalle tulee olemaan kysyntää jopa korostuvasti kevään lämmetessä.
Ihmiset tarvitsevat aktiviteetteja joita voi turvallisesti harrastaa. Siksi haluamme olla palveluvalmiita tuotteillamme niin kauan kuin mahdollista.

Variety:
Kaupan ollessa kiinni menetämme paljon asiakkaita & mahdollisia myyntejä.
Toistaiseksi keskitymme vain tartuntojen minimoimiseen & pysymään itse terveinä.

Beyond:
Näkyy ehdottomasti. Myynti tippui lähes 90% Helsingissä. Karsimme kuluja sulkemalla Helsingissä myymälät ja lomauttamalla henkilökuntaa.
Raskas mutta välttämätön päätös tässä vaiheessa.
Jyväskylä on toistaiseksi selviytynyt Helsingin kaltaiselta myynnin romahdukselta. Myös nettikaupassa on riittänyt asiakkaita.

The Athletes Foot:
Tilanne näkyy pienentyneissä asiakasmäärissä ja sitä kautta myynnissä.
Olemme karsineet aukiolotunteja – tämän hetken poikkeusaukioloajat löytyy verkkosivuiltamme.
Iloksemme TAF:n verkkokauppa onkin tavoittanut yhä enemmän asiakkaita.

Beamhill:
Tilanne näkyy ihan kaikkien kassavirrassa. Toistaiseksi ollaan karsittu aukiolotunteja ja pidetty pitämättä jääneitä lomia, mutta lomautuksen vaara on koko ajan olemassa. Ovet pidetään auki niin kauan kuin saamme tai koemme, että se on turvallista.

 

Valta mediat mölisee konkursseista, onko tämä mahdollista?

My Favorite Things:
-Kyllä tämä varmasti tulee vaikuttamaan todella paljon varsinkin pienempiin kivijalkayrityksiin.
Lomautuksia ja pahimmassa tapauksissa konkursseja on edessä.
Meidän alalla talvijakso on pitkä, jolloin myynti ja asiakkaiden määrä on paljon pienempää verrattuna kevät/kesä aikaan. Nyt kun on alkanut tulemaan paljon kevään uutta tavaraa sisään, niin pitäisi laskuja saada maksettua.
Kuluthan juoksee ihan samanlailla vaikka kukaan ei ostaisi netistä tai kävisi kaupalla.

-Täysin mahdollista.
Tärkeintä olisi että kansa ei lamaannu tässä tilanteessa vaan mahdollisuuksien mukaan jatkavat suosikkikauppojensa kannattamista. Oli se sitten lahjakortti, kaupan t-paita tai skedekamat valmiiksi jo kevättä / kesää vasten.

Variety:
Kaikki on mahdollista. Pienet yritykset ovat tiukoilla ilman asiakkaita.

Beyond:
Täysin mahdollista. Toivotaan että suomalaiset näyttävät tukensa kotimaisille yrityksille jotta konkurssiaallolta vältyttäisiin.

The Athletes Foot:
Tilanne tulee varmasti vaikuttamaan eri aloihin ja yrityksiin. Toivotaan, että pahimmilta takaiskuilta säästytään ja Suomen talous saadaan pidettyä pystyssä.
Tärkeintä on tukea paikallista toimintaa parhaansa mukaan – tästä onkin viime päivinä näkynyt hyviä merkkejä.

Beamhill:
Konkursseja tulee eri aloille näillä rajoituksilla 100 % todennäköisyydellä ja paljon.

 

Onko asiakkaat osoittaneet tukeaan jollain tapaa?

My Favorite Things:
-Se on ollut mukava kuulla suoraan asiakkaalta myymälässä, että yritetään tukea pieniä kauppoja.
Myös nettikauppasta on tullut tilauksia ihan ok, varsinkin omien kavereiden panos on ollut todella arvostettavaa.

-Lämmittää sydäntä että nettikaupan myynnit ovat olleet nosteessa, tämä on uskomattoman iso jeesaus auttamaan meitä pysymään pystyssä ja maksamaan palkat työntekijöillemme näin vaikeina aikoina.

Variety:
On ollut lämmittävää huomata sosiaalisessa mediassa pienten yksityisyrittäjien, taiteilijoiden, freelancereiden sekä muiden ei rahallisesti turvattujen ammattilaisten suuntaan osoitettua empatiaa.

Beyond:
Tsemppiviestejä on tullut ja osa tekee hankintoja tarkoituksella tukeakseen toimintaa. Kiitos heille kaikille tästä!

The Athletes Foot:
Vallitseva tilanne näkyy tällä hetkellä kaikkien arjessa ja asiakkailta tuleekin tukea, ymmärrystä ja tsemppihenkeä. Sitä tarvitaan tällä hetkellä kaikkialla.
Verkkokaupan myynnit ovat kasvaneet, siitä iso kiitos.

Beamhill:
Asiakkaita on käynyt kiitettävästi ajat huomioon ottaen. Ja selvää tukemishenkeä on ilmassa. On tehty suurempia ostoksia ja ostettu lahjakortteja etukäteen. Lisäksi tilauspalvelu ja etämyynti on otettu positiivisesti vastaan ja paketteja liikkuu päivittäin.

 

Miten asiakkaat voisivat tukea myymälää/myymälöitä, turvata täten jatkumoa ja tuleeko mieleen muuta miten toivoisitte kuluttajien toimivan?

My Favorite Things:
– Tottakai pienikin tuki on nyt tässä vaiheessa erittäin tärkeätä. Varsinkin pienemmät yritykset tulevat olemaan todella isoissa vaikeuksissa. Jos on jotain mitä pitäisi ostaa kevääksi, niin nyt olisi hyvä aika toimia. Kavereille taikka sukulaisille esim. Lahjakortithan  ovat oiva lahja tai piristys.

– Jos esim. instagram seuraajamme laittaisivat edes euron per seuraaja liikkeeseemme, turvaisi se meidät pitkälle kevääseen eteenpäin. Kulurakenteemme on verrattain pieni, mutta kassa ei todellakaan ole pohjaton jos myynnit alkaa radikaalisti laskemaan. Tilanne voi elää nopeastikin pahaan suuntaan.
Tärkeintä olisi että ihmiset muistaisivat meidän olemassaolon ja jeesaisivat edes pienellä panostuksella.
Myös somessa kauppamme tägäily ja support henkinen postailu auttaa paljon! Kiitos jengille ketkä on jo haipanneet meitä ja muita pienyrittäjiä somessa.
Esimerkiksi kaupan omat vaatteet ovat hyvä tapa supportaa meidän toimintaa.
Meille tuli juuri kevään uusi My Favorite Things mallisto myyntiin, big tip!

Variety:
Seuraavan tilannetta & ymmärtäen hankalat ajat.
Kaikki tuki verkosta ostaessa tai viimeistään mahdollisten uudelleen aukeamisen aikaan on varmasti monille elintärkeää.

Beyond:
Loimme nettikauppaamme BEY+AID paketteja joiden ostaja saa koko summalla lahjakortin nettikauppaan sekä lisäksi spessuja tuotteita ja muita etuuksia.
Paketit ova myynnissä vain huhtikuun loppuun saakka ja ne löytyvät nettikaupastamme www.beyondstore.fi

The Athletes Foot:
Asiakkaita yritetään ohjata tällä hetkellä verkkoon. Yleistä varovaisuutta ja ohjeita olisi hyvä noudattaa, jotta tilanne ei mene pahempaan suuntaan.
Tärkeä olisi tukea yleisesti suomalaista tekemistä, jotta saadaan pidettyä paikalliset lifestyle-myymälät ennallaan.

Beamhill:
Tilaamalla nyt tuotteita kotimaisista kaupoista, joiden toivotaan olevan olemassa vielä kun tämä virusmyrsky laantuu. Meitä voi tukea toistaiseksi parhaiten tekemällä tilauksia nyt sähköpostitse ja käymällä ostoksilla PIAN aukeavassa Beamhill verkkokaupassa. Tässä on pyritty nyt verkkokaupan pystytyksen nopeusennätykseen ja toivomme saavamme sen auki lähiviikkoina.

 

Vapaa kommentti ja terveiset Feat:in lukijoille?

My Favorite Things:
-Kiitos Saunamiehelle ja Feati:n Crewille. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta, yhdessä tästä selvitään!
-Iso kiitos Saunalle, kaikki apu on pienyrittäjälle tärkeää näinä aikoina.
Pidetään mieli virkeänä, ei lamaannuta median ”Suomi meni kiinni” vouhotuksesta vaan jeesataan ystäviä ja kivoja kauppoja ympäri Suomen myös näinä haastavina aikoina!

Variety:
Pysykää terveinä & ajatelkaa muita <3

Beyond:
Pysykää terveinä ja muistakaa tukea suomaisia tekijöitä ja yrityksiä nyt JA JATKOSSA…. artistit, leipomot, käsityöläiset, myymälät ja monet muut tarvisevat teitä.
Jokainen euro on nyt ääni tulevaisuuden puolesta. Pidetään eurot kotimaassa!

The Athletes Foot:
Pysykää terveinä ja pitäkää ajatukset positiivisina. Yhdessä tästä vielä noustaan! Se on varma.

Beamhill:
Pysykää turvassa ja muistakaa, että tässä tilanteessa jokaisella kulutetulla eurolla on väliä. Mikäli ne käytetään kotimaisiin kauppoihin, meillä on niitä vielä toivottavasti jäljellä tulevaisuudessakin.

 

Kiitos haastatteluista!
Feat media toivoo teille tervettä elämää, kassakoneen kilinää ja tsemppiä tiukkoihin aikoihin, myöskin lukijoille!
Toivottavasti tämä on pian ohi!

Pääset tukemaan yrityksien toimintaa mm. näitten linkkien kautta:

Kauppojen sivut:
My Favorite Things / Instagram / Facebook
Beyond / Instagram / Facebook HKI / Facebook JKL
Variety Second-Hand / Instagram / Facebook
The Athlete’s Foot / Instagram / Facebook
Beamhill / Instagram / Facebook

Saunamiehen Pro tip:
Nettikauppa shoppailu, lahjakortit, lahjoitukset ja erilaiset jopa ilmaiset tukea osoittavat eleet ovat varmasti tervetulleita kaikille kotimaisille yrityksille ja yrittäjille kaikilla aloilla!