Lahden lahja suomiräpille, mies nimeltä Aste julkaisi uuden ja odotetun pitkäsoittonsa. Everyday Porrada -niminen, kymmenen biisin kokonaisuus on lahtelaislegendan huippumenestyksekkään uran jo seitsemäs albumi ja meininki on yhä suurimpaan osaan kilpailijoista verrattuna sananmukaisesti asteen verran kovempi.

Asteen uusi levy on täällä ja kuten venata saattoi, koostuu se lähes sataprosenttisesti hiteistä tai vähintään sellaisten tunnusmerkit täyttävistä träkeistä.

Osa levyn biiseistä ehdittiin jo etukäteen julkaista singleinä, mutta albumin hittipotentiaali kokonaisuudessaan on todella sen verran korkea, että ensimmäistä kertaa Everyday Porradan kappaleita kuuntelevan olisi todennäköisesti haastavaa edes arvuutella, mikä on sinkkubiisi ja mikä ei.

Artisti itse avaa albumiaan sen mediatiedotteessa seuraavin sanoin:

Everyday Porrada on tavallaan uusista biiseistä koostuva Greatest Hits. Multa tulee luonnostaan monipuolisesti erilaisia biisejä, enkä oo halunnut rakentaa mun imagoa jonkun tietyn yhden jutun varaan.

Silloin kun tein 10 vuotta sitten Poikkeus sääntöön, jengi sanoi mulle, että teet vaan kymmenen samanlaista jatkoksi. Varmaan kaupallisessa mielessä se ois ollut hyvä juttu, mutta mua ois harmittanut jälkeenpäin jos en ois tehnyt sitä mitä itse haluan. Mulle on tärkeää tehdä omaa juttua, jonka takana voin seistä”

Monipuolisuus onkin oikea sana kuvaamaan albumia ja jo sen avausraita Askeleet vakuutti mut runollisuudellaan. Myös angstisempaa Astetta edustava Pelle antoi snadeine pop-rock-vivahteineen oivallista virkistystä platan kappalekokonaisuuteen.

Levyn muista kappaleista mieleeni jäivät eritoten Aleksanteri Hakaniemen kanssa tehty Tuhansien hiekkateiden maa, jonka kertsi muistuttaa etäisesti Arttu Wiskaria ilman tarkoituksenhakuista melankolisuutta, sekä Lahti United -toveri Raappanan kanssa kokkailtu korvamato Ötökkä myrskyssä.

Everyday Porradalta löytyy räpimpääkin kamaa kuten raidat Onks tää mikki pääl sekä Mindstate, joilla artisti pääsee näyttämään kykyjään myös erinomaisena emciinä. Platan päättävä, kaihoisa Sudet on puolestaan hieno valinta levyn vikaksi raidaksi ja niin ikään lätyn vahvimpia biisejä.

Mitä itse en entuudestaan tiennyt, on Aste ansioitunut myös kamppailu-urheilussa, josta levyn nimikin juontaa juurensa. Hän kertoo tiedotteessa albuminsa nimestä näin:

“Levyn nimi Everyday Porrada on brasilialaisen jujutsun piireissä käytetty sanonta ja tavallaan myös elämäntapa. Se meinaa että treeneissä ja muutenkin elämässä vedetään täysiä ja all out. Hypätään syvään päätyyn joka päivä.

Mulle se tarkoittaa sitä, että omistaa elämänsä niille asioille mistä nauttii ja unohtaa muun. Oon onnekas, että mulla on kaksi isoa intohimon kohdetta, musiikki ja kamppailu-urheilu. Näitä maailmoja yhdistää se, että kummassakaan ei oo mitään takuita rahallisesta menestyksestä, mutta silti tosi moni omistaa elämänsä näille, rakkaudesta lajiin”