Löyly-Viihteen freshi sainaus Doni pamautti ulos debyyttisinkkunsa, joka kantaa nimeä Marmelaadi. Kappaleen tuotannosta vastaa Löylyn luottomies Teemu Keränen, joka on viime aikoina tuottanut biittejä myös esimerkiksi Skandaalille sekä Thaimaannorpille.

Rytmimusiikkiin erikoistunut levy-yhtiö Löyly-Viihde on pysytellyt kuluneiden viikkojen aikana enemmän kuin aktiivisena. Ulos on laitettu laadukasta kamaa muiden muassa niin Konala Cartellilta kuin Rivoltakin.

Nyt lafka tarjoilee taas lisää hiittiä vai sopisiko sanoa lisää löylyä, kun jo 2000-luvun alusta asti taitojaan kaikessa rauhassa kehittelemään ehtinyt Doni droppasi viimein debyyttinsä viime perjantaina.

Biisin mediatiedotteessa Marmelaadista kerrotaan mm. seuraavasti:

“Sinkku on trap-vaikutteista urbaania pop-musiikkia, jossa ei häpeillä autotunen käyttöä. Marmelaadi kertoo nuoren miehen pyrkimyksestä huipulle ja ylimpään veroluokkaan.

Voimakkaan materialistisessa biisissä ei kuitenkaan kehuskella rahoilla, joita ei ole vaan unelmoidaan rikkaammasta huomisesta”

Autotunea ei biisillä todella ole säästelemään lähdetty, mutta toisaalta se tämän kappaleen kohdalla juuri tukee ja täydentää hyvin träkin tunnelmaa. Oikean kohderyhmän korviin kappale tarjoilleekin makeaa marmelaadia mahan täydeltä.

Biisiä on myös helppo lähestyä, sillä sen aihe on paljon räppiä kuunnelleille kansalaisille mitä tutuin: Make money money eli tässä tapauksessa hunttaa sitä marmelaadii. Tähän mentaliteettiin voinevat samaistua myös monet musiikintekijät, itseni mukaan lukien.

Tykkäsin samalla kuitenkin kappaleen -ja etenkin sen kertsin lyriikoiden maanläheisyydestä:

“Mieles dollar dollar, ku dallaan taivasalla / skeba mun olalla ja taivas on vaan raja”

Donilla vaikuttaa olevan myös niin riimittely- kuin flow-osastokin mukavan sulavasti hallussa ainakin tällä raidalla ja oletettavasti siis seuraavallakin.  Jäänkin mielenkiinnolla venaamaan lisää!