Lebron James voitti neljännen Finals MVP -palkintonsa vanhaa joukkuettaan, Miami Heatia vastaan.

NBA-kausi päättyi sunnuntai-maanantai välisenä yönä, kun Los Angeles Lakers peittosi Miami Heatin finaalien kuudennessa ottelussa voittaen mestaruuden luvuin 106-93. Mestaruus oli Lakersin historian 17. Jonka voimin joukkue kipusi Boston Celticsin kanssa tasoihin kaikkien aikojen mestaruusmäärissä. Lakers nousi tänä vuonna ensimmäistä kertaa playoffeihin 6 vuoteen.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

JOB’S FINISHED: YOUR LOS ANGELES LAKERS ARE NBA CHAMPIONS

Henkilön Los Angeles Lakers (@lakers) jakama julkaisu

Historiaa tehtiin yksilötasollakin isolla kädellä, kun Lebron Jamesista tuli kautta aikojen ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut finaalien MVP-palkinnon kolmen eri seuran riveissä. King James ja joukkuekaveri Danny Green liittyivät myös harvalukuiseen joukkoon, jotka ovat voittaneet mestaruuden kolmessa eri joukkueessa. Lebron laittoikin homman pakettiin painamalla viimeiseen peliin tripla-tuplan 28 pisteellä, 14 levarilla ja 10 syötöllä.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

He promised. He delivered. Your NBA Finals MVP: @kingjames

Henkilön Los Angeles Lakers (@lakers) jakama julkaisu

Lakersin veteraanipelaaja Rajon Rondosta taasen tuli ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut mestaruudet sekä Lakersin, että Celticsin väreissä. Rondon saavutuksesta tekee mielenkiintoisen myös se fakta, että hän oli voittamassa molempien joukkueiden 17. mestaruudet.

Toiselle Los Angelesin kantavalle voimalle, Anthony Davisille, mestaruus oli uran ensimmäinen pitkän taistelun jälkeen. Myös pitkän linjan veteraanille Dwight Howardille mestaruus oli uran ensimmäinen.