Kittilästä käsin operoiva Maagi pudotti uuden Siistiä -nimisen singlen ja biisi jatkaa miehelle ominaista maanläheistä linjaa, jossa räppi ja laulu sekoittuvat toisiinsa orgaanisesti soitetun äänimaailman päällä. Kaikessa hiljaisuudessa Julma H:n  Mörssi Recordsin rosteriin hypännyt artisti on tekemässä myös suurempaa kokonaisuutta, joka tullaan julkaisemaan kyseisen labelin kautta.

Feat.fi:ssä aikaisemminkin esillä ollut Maagi julkaisi ensimmäisen singlensä Älä Selitä kesäkuussa 2018 yhteistyössä Talonpoika Lallin kanssa ja myös seuraava single, tämän vuoden toukokuussa ilmestynyt Lelut, oli niin ikään kollaboraatio Lallin kanssa. Kummankin biisin julkaisijana toimi Sompoka Records ja niiden musiikkivideot ovat keränneet kunnioitettavan määrän katselukertoja; Älä Selitä lähentelee puolta miljoonaa ja Lelut reilut 70 000. Luvut ovat melko uskomattomia vahvalla murteella vedetylle marginaaliräpille.

Tuoreella Siistiä -singlellä artisti hoitaa mikrofonitoimituksen yksin ja biisin aihepiirinä on vauhdikkaan ja vaarallisen elämäntyylin kääntöpuoli, jossa kaikki alkaa heikon itsetunnon peittämisestä niin materialla, kuin myös päihteillä. Pian kullanvärisellä spraylla maalattu koirankävelytysketju vaihtuu lukuisiin mielenterveysdiagnooseihin ja hautaan vieviin riippuvuuksiin.

“Onko siistiä? Joku veti öysät, toinen päätti päivänsä

Onko siistiä? Loputtomat illat, pakko myyä ittiään”

Biisin tausta on miellyttävän orgaaninen haitareineen sekä koskettimineen ja  maalaileva kitara viimeistelee hienosti kokonaisuuden, joka tuo jossain määrin mieleen Ismo Alangon soolotuotannon. Kappaleen miksaamiseen ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeata tapaa, mutta tämän kappaleen kohdalla valinta on ollut napakymppi, sillä rummut jätetään hieman taustalle rytmittämään muita soittimia ja ratkaisu antaa etenkin Maagin vahvan rosoiselle ja taipuvalle äänelle tarvittavan tilan. Biisin voisi kuvitella miellyttävän kuulijoiden korvia yli genrerajojen ja ikäluokkien.

Kappaleen musiikkivideo STM Productionsin käsialaa ja syrjäiseen kapakkaan sijoittuva video tukee tunnelmallaan hienosti itse biisiä.

Tuoreen singlen julkaisijana on Julma H:n pyörittämä Mörssi Records ja suunnitelmissa on Maagin albumin julkaiseminen tulevaisuudessa. Labelilta miehen kiinnittämistä luonnehdittiin seuraavasti:

“Maagi tuli Mörssin tutkalle Talonpoika Lallin kautta, kun tuo Älä Selitä oli pienimuotoinen hitti Lapissa. Ja Maagin rehellinen äijäily sopii Mörssin rosteriin, kuin nyrkki silmään. ” -Mörssi Records

Sana maagi tulee tietenkin sanasta magia; taikuus. Wikipedian mukaan se tarkoittaa ihmisen pyrkimystä vaikuttaa maailmaan hallitsemalla yliluonnollista. Yliluonnollisen hallintaan pyritään esimerkiksi rituaalisten tekojen ja toimitusten eli taikojen, erityisten taikaesineiden, ja rituaalisen kielenkäytön eli loitsujen avulla. Tähän asti Maagin loitsut ovat toimineet loistavasti ja voimme jäädä innolla odottamaan, minkälaisen kokonaisuuden mies tulevaisuudessa julkaisee.

 

MAAGI:                               https://www.instagram.com/maagi_original_gihttel/?hl=fi

MÖRSSI RECORDS:          http://www.julmah.com/

                                            https://www.instagram.com/morssirecords/?hl=fi

                                            https://www.facebook.com/morssirecords/

 

TSEKKAA TUORE “SIISTIÄ” -MUSIIKKIVIDEO:

 

KUUNTELE “SIISTIÄ” SPOTIFYSTA: