Weekly Hype -juttusarja laajentaa feat.fi:n reviiriä myös ulkomaisiin julkaisuihin. Viikottaisessa juttusarjassa nostetaan tapetille tarkempaa katsausta varten jokin lähiaikoina julkaistu haippaamisen arvoinen ulkomainen teos.

Sean Price & Lil Fame – Price Of Fame

Edesmennyt legendaarinen Boot Camp Clickin rap-artisti Sean Price ja M.O.P:n Lil Fame kollaboivat uudella albumilla Price Of Fame. Sean Pricen tällä lätyllä kuultavat, aiemmin julkaisemattomat verset ovat vain osa miehen lukuisista projekteista, jotka jäivät valitettavan kesken. Perinnön säilymisestä on onneksi pidetty huolta – Price Of Fame on jo neljäs kuolemanjälkeinen Price albumi kolmen vuoden sisään. Julkaisun on tuottanut kokonaisuudessaan itse Fame, tuottajasivupersoonansa Fizzy Womack nimen alla.

Albumi on rautaisaa antia oleva The Heltah Skeltahin ja M.O.P:n jälleennäkeminen. Duck Downin ja Firing Squadin kaltaisten veteraanien liittoutuessa jälki on vakuuttavaa tavaraa, mitä nyt M.O.P:n soundi voisi olla hieman päivittyneempi tälle vuosikymmenelle. Vaikka haudan takaa sylkevää Sean Priceä ollaan aiemminkin kuultu, osaa hän yhä häkellyttää kuulijoitansa erinomaisen näppärällä rimmailluillaan.

Lil Fame onnistuu tehtävässään tuoda kuulijoiden korviin tasaista laatua – kokoon on kursittu yllättävän yhtenäinen kokonaisuus. Tuotanto tekee kunniaa vuonna 2015 edesmenneen räppärin muistolle. Raakojen ja kainostelemattoman punchlainien sylkemisen ja vanhan kunnon N.Y. -soundin ystäville tämä platta on varmaa herkkua. Vierailijoina Price Of Famelta löytyy M.O.P:n lisäksi Tek, Steele, Rockness Monsta, Conway the Machine, Guilty Simpson, FRESH, Teflon, Rim, ja Illa Ghee.


Brownsville 11212 /
my zip code / I spit cold, who want flu
Sean Price

Kestoa tälle 11 kappaletta sisältävälle teokselle kertyy 30 minuuttia. Pidempäänkin olisi malttanut kuunnella, mutta on ymmärrettävää, että tässä tapauksessa lähdeaineisto on rajallista. Kappaleet kyllä kestävät useammankin soittokerran ja uusia tiukkoja sanaleikkejä avautuu yhä uudelleen syvemmän tarkastelun myötä. Kohokohtina kappaleista nostettakoon valokeilaan Big Gun vs Lil Gun, Pigs, They Ain’t Fucking With Us ja Peter Pop Off. Kaikenkaikkiaan Price Of Fame toimii oivana Sean Pricen postuumina monumenttina muiden joukossa.