Kotimainen räppi on jo jakautunut lukemattomiin alagenreihin, kulkeutunut koko perheen viihdeohjelmiin ja sen avulla kannetaan kotiin valtakunnallisia palkintopatsaita. Räppi on yhä useammin suomalaisessa tanssilattiahitissä yhtenä elementtinä muiden joukossa ja bilemusalle on aina tilausta. Skumppa virtaa ja aitaa kaatuu. Mutta kun vastaan tulee artisti, jonka pelkkä taiteilijanimi Eliitti ottaa jo luulot pois ronskilla kädellä, on pakko selvittää missä mennään.

Morjesta! Keitä olette ja kuinka paljon on mittarissa?

Moikka moi! Mä olen Veikka Kuisma aka Eliitti ja mä olen 20 -vuotias.

Moi, mä olen Onni Vuorinen ja 21 vuotta.

Minkälaiseksi luonnehtisitte omaa musiikkianne, voiko sitä kategorisoida?

E: No mä näkisin, et mun musassa on hip hop -vaikutteita, joita mä koitan tuoda esiin suuremmalle yleisölle vähän popahtavammin.

Tavoitin teidät ilmeisesti omalta pääkallopaikaltanne, minkälainen mesta on kyseessä?

O: Mä en oikein tiedä mitä tässä on ennen ollut, mut tä on tällanen vanha tehdashalli jossa on sit tietysti studiosisustus.

E: Täält löytyy studiotila äänityksiä varten, keittiönurkkaus ja sitten tila bändisettiä varten, jossa voi treenata livejä. Oikeen rento mesta.

Mistä ja koska teidän musatouhut ovat lähteneet käyntiin ja mitä kaikkea on ehditty tekemään?

E: Ite oon tietty kuunnellu aina paljon musiikkia ja ensimmäinen oma kosketus tais olla 7 -vuotiaana, kun kävin vuoden verran kitaratunneilla. Sit koulussa oon ollu aina innostunut musaprojekteista ja yläasteella olin valinnaisessa musiikissa sen pari vuotta. Myöhemmin, kun oli jo tehnyt aika paljon biisejä kitaralla, alko kiinnostamaan toi räppääminen ja tuli kuunneltua jonkun verran Cheekiä, Elastista ja muita vastaavia.

O: Mun isä on kitaristi ja kotona ollaan aina paljon soiteltu ja laulettu jammailuhengessä. Lapsena kävin noi musiikkiluokat ja nyt käyn Varsinais-Suomen Kansanopiston Musiikkiteknologia -kurssia.Sit mä oon saanut aika paljon inspiraatiota mun veljeltä Miikalta, taiteilijanimeltään Vihreepantteri. Se on oikeastaan tutustuttanut mua näihin Turun kuvioihin; auttanut keikkojen hommaamisessa ja tutustuttanut ihmisiin.

Minkälainen teidän musantekoprosessinne on ja minkälaiset roolit kenelläkin on? 

E: Joo eli mä työskentelen sellasen tuottajan kanssa, kun Tim Sharp ja me lähdetään yleensä siitä, että kummallakin on joku alustava idea ja siitä lähdetään yleensä työstämään eteenpäin. Ja kun on kasassa jonkinlainen pohja, niin mä otan sen mukaan kotiin ja rupeen kirjottamaan ja harjottelemaan. Lopuks mennään studioon sitten äänittämään ja tekemään biisi loppuun.

O: Mä olen keikoilla Dj: nä ja hoidan Precious Recordsilla kaikkea mahdollista oheistoimintaa.

Kertokaapa ihmeessä enemmän Precious Recordsista; onko kyseessä vaan epävirallinen nimi, vai onko lafka virallisesti pystyssä?

E: Se on ihan virallisesti pystyssä, osakeyhtiön muodossa.

Okei. Mikä on musan tilanne tällä hetkellä?

E: Multa ilmesty just uus single nimeltään Naisten Painajainen ja se on eka julkaisu tältä levy-yhtiöltä. Se löytyy striimauspalveluista ja musavideotakin ollaan siihen kuvaamassa. Se ilmestyy 14. helmikuuta.

Jaaha, pistetään korvan taakse. Minkä verran olette vetäneet keikkaa?

E: No tossa viime marraskuussa oli viis keikkaa, joulukuuksi vetäydyttiin studioon tekemään musaa ja mulla alkoi tammikuussa varusmiespalvelus, joka vähän nyt sotkee pakkaa. Mut hoidetaan nyt hommat silti kunnolla ja tonne keväälle on tarkotus myydä sitten enemmänkin keikkaa.

Onko teillä ulkopuolista keikkamyyjää, vai miten homma toimii?

O: Meidän keikat myydään nimenomaan tän levy -yhtiön kautta, Pekko Savolainen on meidän myyntitykki.

E: Se on kova äijä!

Minkälaiset julkaisusuunnitelmat teillä muuten on, onko tulossa pitkäsoittoa ja minkälaisella aikataululla?

E: LP:hen tähdätään ja sen on tarkotus tulla tän vuoden aikana.

O: Tiputellaan sinkkuja pitkin vuotta, et pysyy draivi päällä ja ihmiset kiinnostuneina.

Kyllä kyllä. Missäs teidät näkee livenä seuraavaksi?

Ollaan torstaina 7.2 Turun Saaristobaarissa lämppäämässä Kingfishiä, tervetuloa sinne kaikki!

Kiitoksia haastattelusta!

O: Kiitos!

E: Kiitos paljon.

 

https://www.instagram.com/eliittirap/

https://www.facebook.com/Eliittiofficial/

KUUNTELE NAISTEN PAINAJAINEN -SINGLE: