Chiraqin O-blockista 17-vuotiaana ilmiöksi noussut Chief Keef välttelee haastatteluja ja ahkeroi studiossa. Hänen taustajoukoistaan koostuvan Glo Gangin nimeen julkaistu mixtape jatkaa useiden julkaisujen sarjaa.

Chicagon drill-veteraanin viittaa kantava Chief Keef on nuoresta iästään huolimatta saanut ison statuksen jenkkien räppiympyröissä. Ensimmäisen suuren hitin remixille hyppäsi kotikaupungin superstara Kanye West ja siitä lähtien omaa synkkää drill-soundia hionut räppäri on pysynyt relevanttina. Suhteellisen pienelle huomiolle jäävät mixtapet ja isona pysyvä profiili tuo mieleen Gucci Manen, joka on myös omalla sarallaan tyyli-pioneeri. 

GloFilesillä on koottu Soundcloudissa ja Youtubessa julkaistuja kappaleita mixtapeksi, mutta tunnelma pysyy yhtenäisenä. Räppäri on saanut useilta tuottajilta biittejä, jotka toimivat hyvin tyyliin vaikka räpit ovatkin mixtape-hengellä vähän löysemmin rantein tehtyjä. Miksaus välillä ontuu ja jotkut kappaleet ovat jääneet vähän hiljaisemmaksi kuin toiset.

Julkaisulla kuitenkin on virkistävää kokeilemisen tunnetta ja sopiva räkäisyys tuntuu todella luontaiselta Keeffille, joka ei harvoissa esiintymisissään mediassa siloittele olemustaan. Räppärin ahkera työskentely ja rankka inspiraation hakeminen ilmenee myös Kevin Frostin podcastissa, jossa Keef sanoo ettei edes ei muista kaikkia projektejaan. Ei ihme sillä mixtapeja on ilmestynyt parin vuoden sisään tusina. 

Mixtapelta löytyy kuuden minuutin “Ignorant”, jossa kuuluu hieman ”I Don’t Liken” perintö ja vastakohtana reilun minuutin pituinen ”Crazy”. Parhaita paloja julkaisulla edustaa loppupuolella kappaleet “Raw” ja “Nascar”, joista jälkimmäinen mixtapen lopettava kappale iskee mielipuolisella biitillään tukevasti tajuntaan. Mixtapet ovat pitäneet jenkeissä vuosien ajan asemansa ja niiden käyttötarkoitus on vähän irrottelevimpina kokeiluna olisi mielenkiintoinen suuntaus nähdä laajemmin myös Suomen räppipiireissä.