NBA-kausi 2019-2020 alkoi vihdoin uudelleen Orlandon koriskuplassa.

Koronavirus on vaikuttanut suuresti koko maailmaan kuluneen kevään aikana ja niin myös maailman suurimpiin urheilusarjoihin. Korisfanien onneksi kuitenkin myös NBA löysi keinot kauden loppuun viemiselle ja liiga saatiin käynnistettyä uudelleen viime yönä.

Ensimmäisistä peleistä ei puuttunutkaan nälkää ja lähes playoffmaisia hetkiä, kun Los Angelesin molemmat joukkueet Lakers ja Clippers, sekä nuorten starojen johtamat Utah Jazz ja New Orleans Pelicans ottivat toisistaan mittaa uudelleenkäynnistyksen avajaisiltana.

BLM-liike oli oikeutetusti avajaisillan keskiössä, kun pelaajat polvistuivat yhdysvaltain kansallislaulun ajaksi ja kentällä vilisi Social Justice-sloganeita sekä pelipaidoissa, että pelaajien kengissä.

 

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

as the Compton Kidz Club performs the National Anthem.

Henkilön #WholeNewGame (@nba) jakama julkaisu

Lakersin ja Clippersin vastakkainasettelu on yksi tämän kauden mielenkiintoisimpia tarinoita ja joukkueet voidaankin laskea liigan tämän hetken kovimmiksi. Monen mielestä kauden oikea mestari päätetäänkin, jos ja kun Los Angelesin joukkueet sattuvat vastakkain playoffeissa (luultavasti ja toivottavasti läntisen konferenssin finaaleissa).

Lakers on pitänyt kiinni lännen ykkössijasta kauden läpi ja joukkue ei tule perääntymään, ennen kun mestaruus on tuotu kotiin edesmenneen Kobe Bryantin (R.I.P) muistolle. Clippers taas on pitänyt vastustajia pilkkanaan joukkueen syvyyden ja kahden all-around supertähtensä Paul Georgen ja hallitsevan Finals-MVP:n Kawhi Leonardin voimin. Joukkueet järjestivätkin katsojille kunnon shown, viedessään pelin ratkaisun aivan loppusekunneille, joilla Lakers vei voiton Lebron Jamesin putback layupin turvin.

Tsekkaa Lakers – Clippers matsin highlightit:

Avausillan toisessa matsissa liigan tulevaisuus näytti kyntensä, kun Donovan Mitchellin johtama Utah Jazz vei niukasti voiton Zion Williamsonin New Orleans Pelicansista. Mitchell nakutti pelissä 20 pistettä, 5 levypalloa ja 5 syöttöä, napaten samalla 3 riistoa ja joukkuekaveri Jordan Clarkson painoi palloa sukkaan 23 pisteen edestä. Pelicansin kovimmat luvut takoi tämän kauden MIP (Most Improved Player) kandidaatti Brandon Ingram, joka takoi taululle 28 pinnaa ottaen samalla 8 levypalloa.

Nuoret starat saivat hyvää tukea veteraanitähdiltään, kun Jazzin Point Guard Mike Conley scorasi 20 pinnaa ja Pelicansin kolmosspesialisti J.J Redick teki puolestaan 21 pistettä. Zion Williamsonin pelaaminen avausiltana oli vielä aiemmin viikolla epävarmaa mutta nuori supertähti pääsi kuitenkin tositoimiin ja tekikin energiatehokkaat 13 pistettä 15 peliminuutissa.

Tsekkaa pelin highlight-kooste tästä:

 

Pysyäksesi kartalla NBA:n tuoreimmista tapahtumista, seuraa Feat.:ia Instagramissa ja TikTokissa.