Orlandon kuplassa lähestytään kovaa vauhtia konferenssifinaaleja.

Feat on aiemminkin raportoinut NBA:n draamantäyteisistä playoffeista ja kausi on jatkunut juonenkäänteitä säästelemättä.

Miami Heat tarjosi playoffien tähän mennessä suurimman yllätyksen, kun Jimmy Butler johdatti Floridalaiskomppanian idän konferenssifinaaleihin, peitoten hallitsevan MVP:n Giannis Antentokounmpon johtaman ennakkosuosikki Milwaukee Bucksin.

NBA-analyytikot ovatkin ottaneet viikon puheenaiheeksi, onko Gianniksesta loppujen lopuksi johtamaan joukkuettaan menestykseen playoffeissa, vaikkakin runkosarjassa Bucks nappasikin suurimman määrän voittoja. Richard Jefferson kommentoi tilannetta sanomalla, että “Giannis on kuin Pippen, hän tarvitsee joukkueeseensa Jordanin”.

Antentokounmpo kärsi Heatia vastaan pelatun sarjan aikana useamman loukkaantumisen, mikä osiltaan vaikutti ottelusarjan kulkuun. Silmäänpistävää oli kuitenkin, kuinka Bucks otti ainoan voittonsa sarjassa Khris Middletonin johdolla, kun Giannis joutui poistumaan pelistä aikaisin loukkaantumisen jälkeen.

Tsekkaa viimeisen pelin highlightit:

 

Idän toinen matchup sen sijaan on ollut vuorovetoa koko sarjan ajan ja se onkin venähtänyt 7. peliin asti. Hallitseva mestari Toronto Raptors on ottanut yhteen nuoren Boston Celticsin kanssa ja viimeisin matsi menikin tuplajatkoajalle. Boston nappasi sarjassa aluksi 2-0 johtoaseman, mutta Raptors raivasi veteraani Kyle Lowryn johtamana tiensä ylös suvannosta.

Ratkaiseva 7. peli pelataan tänä yönä ja se onkin iso suositus, jos playoffeja varten jaksaa valvoa yön pikkutunneille.

Viime pelin highlightit:

 

Lännen puolella tilanne on kulkenut pieniä poikkeuksia lukuunottamatta, kuin monet ovat ennustaneet. Molemmat Los Angelesin joukkueet (Lakers ja Clippers) ovat etenemässä konferenssifinaaleihin ja ottaneet vastaavissa sarjoissaan 3-1 johtoasemat.

Jos joukkueet jatkavat otteitaan samaan malliin, voidaankin konferenssifinaaleista odottaa tämän playoff-kevään kovinta ottelusarjaa, jota NBA-fanit ympäri maailmaa ovat odottaneet ja toivoneet. Lakersin dynaaminen duo Lebron James ja Anthony Davis vastaan Clippersin kahden suunnan tähdet Kawhi Leonard ja Paul George tuleekin tapahtuessaan olemaan tämän kauden ehdoton kohokohta, jopa vieden oikeiden finaalien huomioarvoa.

Toki yllätyksiä voi käydä, 3-1 tappioasemasta on noustu näidenkin playoffien aikana ja aiemmin jopa finaaleissakin (Cavs Lebronin johdolla 2016). Houston Rocketsin tulivoimaa James Hardenin ja kumppaneiden puolesta ei voi aliarvioida ja Nuggets oli juuri se joukkue, joka tämän nousun pystyi jo kerran aiemmin tänä vuonna suorittamaan sarjassaan Utah Jazzia vastaan.

Kaiken vuonna 2020 tapahtuneen keskellä ei olisikaan yllättävää, vaikka molemmat sarjat päätyisivätkin täysin päälaelleen. Kukapa olisi vuoden alussa uskonutkaat koko maailman siirtyvän väliaikaiseen lukkotilaan lepakosta lähteneen pandemiataudin takia?

Tsekkaa lännen pelien highlightit:

Lakers – Rockets

 

Clippers – Nuggets

 

Feat jatkaa NBA:n seuraamista loppukauden läpi, pysy linjoilla lukeaksesi lisää reportaaseja tulevaisuudessa.