Pietarsaaresta lähtöisin oleva, tyrannosaurusmaisen statuksen omaava pitkän linjan rap-artisti Eetee on pyörittänyt konseptiltaan täysin uudenlaista videosarjaansa youtubessa jo kuuden jakson verran. Mistä tässä katsojilta sekä huomattavan monilta kanssaämseiltä kiitosta saaneessa sarjassa sitten on kyse? Annetaan miehen kertoa itse:

“Tää on tällanen räpin tuottamiseen keskittynyt sarja, jossa tehdään räppiklassikoita uusiksi. Nostalgisointia, musanörtteilyä ja kuivaa huumoria. Idea musiikin tuottamiseen keskittyvästä sarjasta on muhinut jo vuosia, mutta jotenkin nuo parin viikon takaiset Kultabassokerhon hautajaiset herätti mussa sen tunteen, että nyt pitäisi edes jollain tavalla edistää ja ylläpitää hiphop-kulttuuria.”

Suuri osa katsojista voikin varmasti allekirjoittaa toteaman, että sarjassa uuteen uskoon laitettavat kappaleet totisesti ovat eräitä räppihistorian vaikuttavimpia klassikoita. Oletko valikoinut työstettäväksesi nimenomaan yleisiä klassikoita, vai mahtuuko mukaan myös omia henkilökohtaisia suosikkejasi?

“Sekä-että. Kyllä mä yritän aina kuitenkin duunata sellasia biisejä, joiden teksteissä on edes pari tuttua riviä. Yhden jakson duunaamiseen menee noin 4 tuntia alusta loppuun, eli jos ottaisin käsittelyyn täysin vieraan biisin, saisin helposti kulumaan koko päivän. Siihen mulla ei sentään ole aikaa.”

Yksi sun remake-vedoista oli Simon Says, joka kiinnitti erityisesti huomioni, sillä muistan jonkun asiansa osaavan suomiräppärin joskus kutsuneen jäbää Suomen Pharoahe Monchiksi.  Allekirjoitatko väitteen, tai kuuluuko kaveri esimerkiksi sun top-femmaan, jos lähdetään listaamaan hurjimpia ämseitä?

“Mun mielestä Pharoahe Monch on maailman paras räppäri, eli nöyräksihän tollanen kommentointi vetää. Hattu päästä sille, joka näin on lausunut.”

Onko jossakin kohtaa odotettavissa vastaavanlaisia vetoja suomiklassikoista?

“En oo sulkenut suomiklassikoita pois. Niitäkin tulee aivan varmasti lähitulevaisuudessa. Pitää vaan nyt laittaa suomilistatkin soittoon, että tekstit tulis edes vähän tutummaksi.”

Suomikamasta puheen ollen, milloin putkahtaa pihalle uutta Eetee-matskua?

“Mitään soolohommia ei oo just tällä hetkellä tekeillä, mutta Alamaa julkaisi perjantaina uuden biisin, jossa on mukana mun lisäksi Asa, Tommi Pehmee, Jere, Antisankari, Juno ja Organik. Biisi kantaa nimeä Bigdädi 2.0.”