Suomen menestyneimpiin räppäreihin kuuluvan Palefacen, Helsinki-Shangri-La -juhlapainos julkaistiin tänään perjantaina 17. huhtikuuta, Playground Musicin kautta tuplavinyylinä ja digitaalisesti.

Palefacen menestyslevy Helsinki-Shangri-La täyttää tänään 10 vuotta – albumi mullisti räppärin koko elämän.

Alun perin 2010 syyskuussa ilmestynyt albumi myi kultaa jo alle kuukaudessa ja platinaa alle kolmessa.
Se palkittiin myös kolmella Emma-pystillä.

“Olin ensimmäinen rap-artisti Suomen historiassa, joka voitti vuoden miessolisti-Emman, Paleface muistelee.”

Hittialbumi täytti myös räppärin keikkakalenterin ennennäkemättömällä tavalla. Nyt julkaistavan tuplavinyylin toinen puoli on ennen julkaisematon taltiointi Tampereen YO-talolta.

Räppäri sai Helsinki-Shangri-La -levyn kannalta oleellisen oivalluksen aikoinaan musiikillisen tutkimusmatkan tuloksena.

“Olin kaivanut koko nuoruuteni räp-musiikin juuria esiin pölyisistä levylaareista ja päätynyt ensin funkin ja soulin pariin. Arkeologiset kaivaukset olivat vieneet minut edelleen syvemmälle mustan musan historiaan ja pian huomasin olevani 20-luvun jazzin ja bluesin keskellä. Lopulta päädyin Saheliin, länsi-Afrikkaan griottien pariin etsimään hiphopin todellista alkulähdettä. Tuolla reissulla kaikki palaset loksahtivat kohdalleen.
Olin ollut kiinnostunut räpin lisäksi myös punkista, Bob Dylanista ja vanhoista suomalaisista työväenlauluista.”

“Helsinki-Shangri-La:n syntymisen kannalta oleellinen oivallus oli nimenomaan se, että näissä kaikissa olikin kysymys samasta asiasta: runonlaulajasta, tietäjästä, protestilaulajasta, joka muisti vanhat viisaudet ja lauloi uudet uutistapahtumat.
Jumalauta! Yht’äkkiä kaikki oli selvää: koko linja Woody Guthriesta ja Reijo Frankista Public Enemyyn! Palasin Afrikasta valaistuneena ja väänsimme kesän 2010 aikana albumin valmiiksi, Paleface jatkaa.”

Juhlavalla tuulella ollut Daddy P teki myös Feat.fille soittolistan!

 

50 Helmeä omasta levyhyllystä – soittolista
“Mulla on olohuoneessa pari tuhatta vinyyliä ja työhuoneella lisää. Mä oon sen aikakauden lapsi, kun kovat lätyt piti omistaa fyysisinä kopioina. Back in the day, deejii oli tasan yhtä kova, kuin sen kovimmat lätyt. Suoratoisto on kätevä ja ekologinen, eikä levyjä tartte ronttaa keikoille maitolaatikoissa Seraton aikakaudella. Spotikan ongelma tosin on, ettei sieltä löydy kaikkea. Keskimäärin joka kolmas biisi puuttui, jonka olisin halunnut tähän laittaa.
Tähän listaan on siis poimittu 50 helmeä omasta levyhyllystä. Soittari sisältää vähän uugeempia suosikkeja lähinnä Jenkeistä ysäriltä ja 2000-luvun alusta. Loppupuolella listaa on myös selektio UK hiphoppia, ruotsiräppiä ja muutama afrikkalainen räpppistyge.” – Paleface
Soittolista:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Pikkulinnut laulelee, että @ggcaravan :ilta olisi tulossa lähiaikoina uutta matskua. #ggcaravan

Henkilön PVLEFVCE (@palefaceofficial) jakama julkaisu