Jo pelkästään miehen julkaisujen yhteenlaskemisesta käy selväksi, että kyseessä on poikkeuksellinen artisti. Sen kun vielä suhteuttaa seikkaan, että tuotanto ei sisällä täytetavaraa, ollaan jo todella kovalla tasolla. Matkailtuaan musiikillisesti parinkymmenen vuoden ajan Pijall palaa miettimään uuden sinkun muodossa syntyä.

Terve! Mitäs miehelle kuuluu, kiirettä pitänee tuolla julkaisutahdilla?

Moi! Hyvää kuuluu. Oon musahommien lisäks ns. oikeissa töissä kolmisen kertaa viikossa, mut tänään on vapaapäivä ja pääsee näkemään tätä arjen pyöritystä kotona. Ja tä syksy on upeaa aikaa, vaikka fall-sanan assosioikin helposti toisin.

Sulta tippui Monspin kautta uusi sinkku nimeltään ”Synty”. Kerro vähän minkä tyylisestä biisistä on kyse.

Joo Kalle Karjalainen lähetti mulle biitin sitä varten ja siinä just nähdään syksy pikemminkin alkuna, kuin loppuna. Mun uusissa biiseissä käsitellään syksyä jonkin verran, esimerkiksi toi Yonan ja Kalifornia-Keken kanssa tehty ”Harvesti” kertoo myös aiheesta.

Onko tämä lohkaisu TAAS joltain isommalta kokonaisuudelta, tulossa uusi täyspitkä?

Joo tä on tulevalta Prisma-levyltä, joka tulee sisältämään 18 biisiä.

Minkälainen sun luomisprosessi on? Kirjoitatko sä itseksesi himassa ennen studiota, vai tapahtuuko kaikki yhdessä tuottajien kanssa sessioluonteisesti?

Kyl mä meen studioon valmiin paketin kanssa, joskin välillä mikkiboothissa huomaa sanojen karsimisen olevan aiheellista. Mut kirjoitan ja treenaan räpit jo himassa. Osa tulee kirjoitettua ilman biittiä, osa taas biitteihin, joita kaverit on lähettänyt.

Kun tarkastelee sun julkaisujen määrää on pakko kysyä, joudutko sä puskemaan ihan hitosti? Vai onko asia pikemminkin niin päin, että jos sitä tulvaa ei puske ulos, sanoo pää PRII?

En mä tartu kynään, ennen ku päässä on jonkinlainen aihio. Ja kyl se on just niin, että pitää purkaa vaan sitä tulvaa.

Kiitos, kun revit aikaa tähän ja hyvät syksynjatkot!

Ei mitään ja samoin sinne!

Kuuntele alta biisi: